Ďalšie nečakané úmrtie. Zomrel Sean Reinert, bubeník CYNIC a DEATH

Rok 2020 nám veruže nezačal šťastne. Najskôr svet obletela správa o smrti Neila Pearta z RUSH a zubatá opäť kosila v radoch bubeníkov.

Sean Reinert (1971-2020). Zdroj: Metalinjection

Dlhoročný člen CYNIC, ktorý nahral s legendou DEATH album „Human“ z roku 1991 Sean Reinert zomrel v piatok 24. januára vo veku 48 rokov. Príčina smrti zatiaľ nebola odhalená. Reinerta našli doma v Kalifornii bez známok života. Bubeník odohral posledné koncerty so CYNIC v septembri 2015.

Vyhlásenie o Reinertovej smrti poskytol jeho manžel Thomas Snyder: „Som zlomený. Stále sa snažím dať dohromady udalosti z posledných 24 hodín. Keď som prišiel domov z práce, našiel som Seana nehybne ležať na podlahe a nereagoval. Zavolal som záchranárov a hneď som začal s resustitáciou, ktorú som vykonával za pomoci operátora tiesňovej linky. Potom ho previezli do miestnej nemocnice. Príčina smrti nie je jasná, určí ju až pitva.“

„So Seanom sme pred troma týždňami dokončili ročné fyzické testy. Obaja sme boli v dobrom zdravotnom stave. Sean nemal žiadne problémy s drogami, nemôžem tomu stále uveriť,“ doplnil zronený Reinertov manžel Snyder.