BLIND GUARDIAN začnú v apríli pracovať na novom albume, ME AND THAT MAN s ďalším videom

BLIND GUARDIAN začali predprodukciu nového albumu. ME AND THAT MAN zverejnili novú skladbu. Chystá sa dokument o kapele KISS. Ďalšie dve úmrtia na hudobnej scéne. JASTA a MACABRE s novými klipmi. ABYSMAL DAWN vydajú nový album. Lyric video V13AULT.

BLIND GUARDIAN

Nemci BLIND GUARDIAN sú vo fáze predprodukcie nového albumu, pričom práce v štúdiu by sa mali naplno rozbehnúť v apríli. Mixovanie by radi uskutočnili v novembri a zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť v prvej polovici budúceho roka.

Projekt ME AND THAT MAN sa hlási o slovo s novou skladbou „Mestwo“ z chystanej nahrávky „New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1“. Tá vyjde 27. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

O legendárnej kapele KISS by mal na jeseň vyjsť dokument s názvom „Kisstory“. Producenti momentálne hľadajú raritný materiál ako napríklad doteraz nezverejnené zábery, fotky zo sedemdesiatych rokov, keď sa členovia kapely snažili tajiť svoju identitu alebo obskúrne televízne a rozhlasové rozhovory.

Zubatá je v posledných dňoch veľmi intenzívna. V piatok 24. januára zomrel vo veku 35 rokov gitarista a basgitarista Joe Payne (DIVINE HERESY, NILE, PSYCROPTIC). Príčina smrti zatiaľ nebola zverejnená. Medzi živými už nie je od 26. januára ani fínsky bubeník Santtu Lonka z kapely TO/DIE/FOR. Príčina smrti takisto zatiaľ zverejnená nebola.

Jamey Jasta (HATEBREED) zverejnil nový videoklip ku skladbe „Parasitic“ v rámci sólo projektu JASTA. Skladba pochádza z aktuálnej dosky „The Lost Chapters – Volume 2“.

Keďže grinderom MACABRE u vydavateľstva Nuclear Blast Records nanovo vychádza katalóg starých nahrávok, tak natočili nový videoklip k songu „The Ted Bundy Song“ z albumu „Sinister Slaughter“ z roku 1993. V klipe si sérioveho vraha Teda Bundyho zahral Travis Ryan z kapely CATTLE DECAPITATION.

Death metalisti ABYSMAL DAWN vydajú 17. apríla u vydavateľstva Season of Mist novú štúdiovku s názvom „Phylogenesis“. Pod správou si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Hedonistic“.

Nové lyric video zverejnil projekt Ivana Babilonského (OBLITERATE, STABBED) nazvaný V13AULT ku skladbe „Cole“.