ABBATH vyhodili basgitaristku. VADER s novým videom. Zomrel bubeník CORROSION OF CONFORMITY

Mia Wallace už nie je členkou ABBATH. VADER vydajú nový album. Zomrel bubeník Reed Mullin z CORROSION OF CONFORMITY. HATEBREED teasujú nový singel. ABSU sa rozpadli.

Mia Wallace a Abbath.

Kapela ABBATH vykopla zo svojich radov basgitaristku Miu Wallace. „Je smutné, že som bola nútená rozlúčiť sa s kapelou ABBATH. Bol to náročný, ale vzrušujúci čas a som hrdá na mojom podieľaní sa na albume „Outstrider“ na koncertoch, videách alebo na vizuálnej stránke kapely. Byť súčasťou ABBATH bol pre mňa sen a s rukou na srdci môžem povedať, že k tímu a samotnému Abbathovi som bola lojálna. Každý to môže vidieť z koncertu v Argentíne, kde som bola na pódiu až do trpkého konca. Nie vždy som súhlasila s niektorými ďalšími ľudmi v tábore ABBATH, ale svoj názor som vyjadrila úprimne a bez hnevu alebo bez negatívneho úmyslu. Žiaľ, nie všetci to tak zobrali. Som sklamaná, že ma nikto z kapely nekontaktoval okrem päťminútového hovoru s manžérom, v ktorom mi bolo povedané, že už nie som potrebná a nemám z kapely nikoho kontaktovať. Vysvetlenie pre to nemalo zmysel a vyvolalo to viac otázok. Dovtedy som sa pripravovala na európske turné, tak ako mi bolo povedané. Abbathovi, ktorého budem vždy obdivovať ako umelca, prajem len to najlepšie a ďakujem mu za príležitosť, ktorú mi dal,“ uviedla Mia Wallace na svojom Instagrame.

Death metaloví veteráni VADER zverejnili lyric video k novej skladbe „Shock and Awe“. Ide o úvodnú pieseň z chystanej dosky „Solitude In Madness“, ktorá vyjde v máji u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Bubeník Reed Mullin z kapely CORROSION OF CONFORMITY zomrel 27. januára vo veku 53 rokov. „S ťažkým srdcom sa lúčime s našim priateľom, bratom a priekopníkom. Posielame lásku a sústrasť rodine, priateľom a fanúšikom, ktorým bude chýbať a ďakujeme za jeho hudbu,“ napísala kapela na svojom facebookovom profile. Basák Mike Dean minulé leto povedal, že predtým ako sa Mullin opäť pripojí ku kapele sa musí o seba postarať a vyriešiť si všetky sračky, a potom sú pre neho dvere otvorené. Mullin vynechal za posledné štyri roky množstvo koncertov kvôli rôznym zdravotným problémom, vrátane záchvatu súvisiaceho s alkoholom, ktorý utrpel v júni 2016.

Hardcorová formácia HATEBREED teasuje nový singel „When the Blade Drops“, ktorý uzrie svetlo sveta 14. februára. Spomínaná skladba pochádza zo zatiaľ nepomenovanej štúdiovky. Tá by mala vyjsť v máji u Nuclear Blast Records.

Black metalisti ABSU ohlásili rozpad kapely. „Po skromnom zvážení a nulových výčitkách som sa po troch desaťročiach existencie rozhodol rozpustiť ABSU. Z kolektívneho a všeobecného hľadiska je toto rozhodnutie konečné. Neriešiteľné okolnosti viedli k tomuto výsledku. Žiadny čas, námaha, vzorec alebo móda nemôžu zmeniť môj verdikt,“ napísal na facebooku bubeník a vokalista Russ Givens.