Špecialisti na rýchlosť a melódie: DRAGONFORCE odohrajú na Slovensku tri koncerty

Slovensko tento rok zasiahne ďalší víchor. Bude to víchor hudobný, ale vďaka tejto skupine to nebude tajfún či uragán, ale doslova orkán.

DRAGONFORCE (Gbr) – power metal
plus support

Nedeľa 21.6.2020, Košice
Utorok 23.6.2020, Zvolen
Štvrtok 25.6.2020, Bratislava

DRAGONFORCE

Pokiaľ sa power metal považuje za hraničný štýl medzi melodickým heavy metalom a na druhej strane s tvrdšími odnožami ako je thrash alebo death metal, títo muzikanti sú predstaviteľmi toho najextrémnejšieho power metalu. Hovoríme o aktuálnej, ale už riadne zabehnutej stálici power metalového neba – anglických DRAGONFORCE z Londýna (hudobníci pochádzajú z rôznych častí sveta, ale žijú v Londýne).

DRAGONFORCE hudobne skĺbili najvyššie rýchlostné stupne, maximum melodiky, vzletné a zbormi podporené refrény, razantnú rytmiku a úžasnú inštrumentálnu zdatnosť. Tento neskutočný koktejl dokážu páni muzikanti prezentovať aj naživo v zabijáckom tempe.

Kapelu ťahá autorské gitarové duo Sam Totman a Herman Li a vokálny mág Marc Hudson. Novou basgitarovou posilou sa stala sympatická tmavovláska Alicia Vigil a s napätím očakávame, kto nahradí dlhoročného klávesáka Vadima Pružanova. Celý ansámbel zozadu istí bubenícke eso Gee Anzalone.

Aktuálna štúdiovka „Extreme Power Metal“ (recenzia TU) je logickým pokračovaním v tvorbe skupiny. Žiadne zásadné zmeny, ekvilibristický štýl stále vybrusujú k dokonalosti. Na albume nechýbajú extra rýchle hymny, zborové spevy, silné refrény a milióny tónov počas gitarových sól, tony dvojkopákov a ešte stále šokujúce tempo, ale nájdeme tu aj pomalšie, uvoľnenejšie „heavy“ kompozície.

Fanúšikovia na Slovensku sa môžu tešiť, že kapela v rámci svojho turné zavíta aj ku nám. A to hneď tri razy! V druhej polovici júna sa kapela predstaví v Košiciach, vo Zvolene a v Bratislave.

Turné v Európe bude mať 2 časti, americké bude nasledovať po prvej časti toho európskeho a kapela nadviaže na naše koncerty aj letnými festivalmi.

FB Event

Plagát ku trom slovenským koncertom DRAGONFORCE

Tlačová správa