Fínska diva Tarja sa vracia na Slovensko. V októbri vystúpi v dvoch mestách

Po Tarjinom koncerte v Trnave, vyslovila speváčka želanie, že sa na Slovensko chce znova vrátiť.

Tarja (Fin) – symphonic rock/metal

Nedeľa 25.10.2020, Žiar nad Hronom – MsKC
Pondelok 26.10.2020, Bratislava – Ateliér Babylom

Tarja počas koncertu v Trnave 2019. Foto: Radka Valentínová

Bol to obrovský šok a poplach, keď v roku 2005 bolo ohlásené, že Tarja bola „prepustená“ zo služieb skupiny NIGHTWISH. Vytvorila charakteristický imidž kapely a nikto si nevedel predstaviť, čo bude potom na jednej alebo na druhej strane.

Avšak, každému bolo jasné že obidve strany budú pokračovať a o tom, že aj Tarja samotná bude dosť životaschopná, nepochyboval nikto. Otáznikom bolo, akú partiu okolo seba sústredí a akým hudobný štýlom sa bude uberať.

V roku 2006 jej vychádza Vianočný album, zatiaľ braný ako „neregulérny“, ale po ňom v roku 2007 vyšiel debut „My Winter Storm“.

V roku 2019 jej vychádza album „In the Raw“ a Tarja si ide aj po rokoch to „svoje“ (medzitým vydala ďalších päť nahrávok, živáky a kompilácie).

Tarja si udržuje fanúšikovskú priazeň a je stále veľmi obľúbená. Na svoje nahrávky si pozýva aj množstvo zaujímavých hostí, za všetkých môžeme spomenúť spevákov ako Tommy Karevik (KAMELOT), Cristina Scabbia (LACUNA COIL) či Björn „Speed“ Strid zo SOILWORK.

Naposledy sa Tarja na Slovensku predstavila v septembri 2019, kedy v Trnave hrala pred EVANESCENCE. Reakcie na jej vystúpenie boli od fanúšikov fantastické, Tarja v podstate sama navrhla, že sa na Slovensko chce vrátiť.

Slovenskí fanúšikovia tejto fínskej divy sa môžu tešiť v októbri na jej dva koncerty. Bude to prierez celou jej kariérou a už teraz vieme, že si so sebou prinesie nielen kapelu v zostave s takými menami ako Dough Wimbish (LIVING COLOUR) alebo violončellista Max Lilja (ex-APOCALYPTICA), ale aj dvoch špeciálnych hostí. Kto to bude sa dozvieme na jar.

Isté je teraz to, že si môžete do kalendárov poznačiť dátumy 25. a 26. október. Najskôr sa predstaví v Žiari nad Hronom v MsKC a o deň neskôr v bratislavskom Ateliéri Babylon.

Dnes odštartuje aj predpredaj lístkov na oba koncerty prostredníctvom siete Ticketportal.

Plagát ku dvom slovenským koncertom.

Tlačová správa