JUDAS PRIEST začali pracovať na novom albume. LINDEMANN zverejnili ďalší zvrátený klip

JUDAS PRIEST pracujú na novom albume. LINDEMANN nahrali ďalší klip. BRUTAL ASSAULT s ďalšou nádielkou kapiel. THE BLACK DAHLIA MURDER a ORKRIST vydajú nové albumy. Čerstvé správy hlásia aj české skupiny ARAWN a KRUTON.

JUDAS PRIEST

Heavy metaloví veteráni JUDAS PRIEST začali proces písania nového materiálu pre nadchádzajúci album. Zatiaľ poslednú štúdiovku „Firepower“ vydali v marci 2018.

LINDEMANN stále promujú aktuálnu novinku „F & M“. Videoklip tentokrát natočili k piesni „Platz Eins“. Opäť sa fanúšikovia môžu tešiť na kopu zvráteností. Podivná nemocnica, teatrálnosť a sex.

Festival BRUTAL ASSAULT znova rozšíril súpisku kapiel pre jubilejný 25. ročník, ktorý sa uskutoční 5. – 8. 8. 2020 v pevnosti Josefov. Organizátori potvrdili MUNICIPAL WASTE, M.O.D., RED FANG, DARKEST HOUR, FLESHGOD APOCALYPSE, EXHUMED, NECROT, SOREPTION, PENTAGRAM, DENIAL OF GOD a VALKYRJA.

Death metalistom THE BLACK DAHLIA MURDER vyjde 17. apríla u Metal Blade Records nový album „Verminous“. Podľa slov kapely ide o ich najdynamickejší a najemocionálnejší počin, bez toho, aby ohrozil jeho tvrdosť. Posúdiť to môžete pri prvej ochutnávke v podobe titulného songu.

Bratislavská formácia ORKRIST vydá 22. februára návratový album s názvom „Artifacts of Life“ Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Eterni-Tree“.

Mostecká smečka ARAWN zverejnila svoj druhý singel s názvom „Pohan“. Forma je spracovaná ako lyric video, ktoré sa k pomalšiemu konceptu skladby veľmi hodí. Oproti prvému singlu z novej dosky „Z/N/P“, ktorý sa nesie na vlne rýchlych riffov, kapela ukazuje svoju hudobnú rozmanitosť. „Pohan“ je ťahavá, veľmi rytmická skladba, v ktorej základný gitarový riff drví skaly. V tomto období sa ARAWN nachádzajú na turné. „Pohan“ je zároveň poslednou ukážkou z pripravovanej druhej dosky kapely, ktorá bude vydaná ešte tento rok, opäť pod etiketou Slovak Metal Army. – Tlačová správa

Pražská formace KRUTON, jenž thrash metalový základ kombinuje s melodickými prvky, a svoji pomyslnou káru táhne už od roku 2010. Support Underground přináší novinkové, v pořadí už třetí studiové album, nazvané „Šeď strachostánků.“ Album na naše poměry zcela mimořádné, propletené koncepčním příběhem a ne zcela obvyklou stopáží. Album vyvedené na CD v klasickém jewel boxu, s opravdu masivním bookletem, a současně ve vydavatelské premiéře rovnou jako 2 LP v rozevíracím obalu. Album, jehož textová náplň nachází oporu dokonce i v knižní podobě, vyvedené pod dohledem nakladatelství Maťa. – Tlačová správa