Lindsay Schoolcraft odišla z CRADLE OF FILTH. Novinky hlásia aj SLIPKNOT, KVELERTAK či DEMONIC-EYED

Zmeny v zostavách CRADLE OF FILTH a CARACH ANGREN. SLIPKNOT v BBC. KVELERTAK zverejnili novú skladbu. DEMONIC-EYED pracujú na nových piesňach. Vyšlo štvrté pokračovanie kompilácie Music GlobAlliance.

Dani Filth a Lindsay Schoolcraft

Z kapely CRADLE OF FILTH odišla klávesáčka a doprovodná vokalistka Lindsay Schoolcraft. „Som tu, aby som vás informovala, že som opustila kapelu. Bolo ťažké urobiť toto rozhodnutie, ale môžem vás ubezpečiť, že je to najlepšie pre moje blaho a duševné zdravie. Chcem poďakovať kapele, že ma nechala stať sa súčasťou odkazu CRADLE OF FILTH. Bol to neuveriteľný zážitok a som vďačná, že sme sa o to mohli spoločne podeliť. Naďalej budem pokračovať v mojich dvoch hudobných projektoch a dúfam, že niektorí z vás sa ku mne pripoja na mojej ceste skladateľky a speváčky. Mágia a (black) metal tu nekončia,“ uviedla Schoolcraft v oficiálnom vyhlásení. Frontman Dani Filth oznámil, že kapela už našla nástupkyňu na tento post a už aj prispieva na nový album. Ten sa začne nahrávať zhruba o dva týždne a vyjsť by mal počas tohto roka.

Kapela SLIPKNOT nahrala 26. januára svoju session v legendárnom štúdiu Maida Vale v BBC, 120 fanúšikov bolo svedkami ich šesť skladbového setu. Audio záznam bol odvysielaný 9. februára v BBC Radio 1 a dostupné sú aj dve video ukážky skladieb „Duality“ a „Unsainted“.

Nórska formácia KVELERTAK zverejnila novú skladbu „Fanden Ta Dette Hull!“ z chystanej dosky „Splid“. Tá vychádza 14. februára prostredníctvom vydavateľstva Rise Records.

Z black metalovej kapely CARACH ANGREN odišiel bubeník Ivo „Namtar“ Wijers. Ako dôvod uviedol frustráciu z hudobného priemyslu a fakt, že kapela sa v priebehu rokov stala zamestnancom metalového biznisu. Jeho vyhlásenie v celej dĺžke si môžete prečítať TU.

Zvolenská kapela DEMONIC-EYED rozšírila svoje rady o bubeníka, ku Luboshiovi a textárke Pa(e)tke sa pridal bubeník Vlado Šlosiarik (ex-PATHOLOGY STENCH, HECATE, ex-ABSTRACT). Len pred pár mesiacmi vydali rovnomenný debutový materiál a v súčasnosti už pracujú na druhom štúdiovom albume. Kapela na svojom facebooku zverejnila krátke ukážky nových skladieb zo skúšobne.

Štvrté pokračovanie celosvetovej hudobnej kompilácie Music GlobAlliance je von. Štvrté pokračovanie celosvetovej kompilácie sa dynamicky prispôsobilo a vol, 4 vychádza do sveta v digitálnej podobe v dvoch verziách – v plnej CD kvalite vo wav formáte pre hudobných fajnšmekrov a druhý download link ponúka mp3 piesne v najvyššej možnej kvalite pre prípadné počúvanie z mobilov a usb kľúčov v aute. Aj keď je táto verzia digitálna, team Music GlobAlliance sú otvorení aj návratu ku fyzickému releasu na CD, prípadne dokonca na vinyle. Digitálna veria síce ušetrí svet o výrobu plastu na kompakt disky, ale neponúka o nič menej kvality ako predtým. Na nahrávku prispelo 18 skupín z 13 krajín sveta. Medzi zapojené krajiny patria tento krát Bolívia, Francúzsko, Nemecko, Bulharsko, Maroko, Belgicko, USA, Slovensko, Poľsko, Taliansko, Uruguaj, Japonsko, Česká republika. Našu scénu reprezentujú skupiny RAVENCLAW, ASTAROT, SLIGHT LIE. Českú scénu zastupujú POWER 5. Tento celosvetový výber zjednocuje opäť obálka s modelkou, ktorej pozície sa tentokrát zhostila Christine Kim Raab, modelka a fotografka, ktorá fotí pod hlavičkou svojo fotografického projektu Rougeart. Download link nájdete aj na stránke www.musicgloballiance.com v sekcii releasnutých CD. – Tlačová správa

Music GlobAlliance vol. 4