MACHINE HEAD zverejnili anti-valentínsku pieseň. V novom klipe AMARANTHE hosťuje Angela Gossow

MACHINE HEAD, HATEBREED, ME AND THAT MAN, AMARANTHE a BENEATH THE MASSACRE zverejnili nové skladby. KREATOR s ukážkou z nového DVD. ENSIFERUM dokončili nahrávanie nového albumu. Biff Byford s novým klipom.

Robb Flynn (MACHINE HEAD)

Kapela MACHINE HEAD zverejnila sľubovaný singel s názvom „Circle the Drain“. Skladba, v ktorej na bicích hosťuje Navene Koperweis (ex-ANIMALS AS LEADERS), sa nahrávala v Sharkbite Studios pod producentským dohľadom Robba Flynna a Zacha Ohrena. Robb Flynn označil pieseň ako anti-valentínsku. „Pieseň je inšpirovaná mojim známym, ktorý sa vrátil z Afganistanu len preto, aby sa mohol rozpadnúť jeho vzťah s dievčaťom. Je tu aj čudná paralela s mojím životom, keď nedávno odišli z kapely dvaja spoluhráči a dvaja dlhoročný priatelia mojej manželky sa taktiež rozviedli. Bolo to obdobie rozchodov. Je to napísané viac metaforicky, aby to nebolo o mojom živote, ale o živote každého, kto si prechádza ťažkým obdobím,“ uvádza v tlačovej správe.

Švédska formácia AMARANTHE zverejnila nový singel „Do or Die“ s hosťujúcou Angelou Gossow (ex-ARCH ENEMY), ktorý podporila aj obrazovým materiálom. Je príjemné opäť vidieť a počuť niekdajšiu blonďatú speváčku ARCH ENEMY.

Thrasheri KREATOR ponúkajú ukážku z pred pár dňami vydaného DVD/Blu-ray „London Apocalypticon“ a to v podobe skladby „Enemy of God“ zaznamenanej na festivale Masters of Rock. Spomínaný živák obsahuje tri vystúpenia, konkrétne z Londýna, Chile a z českého festivalu Masters of Rock.

Bluesový projekt ME AND THAT MAN sa hlási o slovo s novým singlom „By the River“ s hosťujúcim Ihsahnom. Pieseň pochádza z albumu „New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1“, ktorý vyjde 27. marca prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Folk metalisti ENSIFERUM dokončili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Proces mixovania začal dnešným dňom (17. február). Zatiaľ poslednú radovku „Two Paths“ vydala kapela v roku 2017.

Hardcorová formácia HATEBREED vypustila do sveta nový song „When the Blade Drops“. Nová skladba je ochutnávkou z chystaného albumu, ktorý by mala kapela doručiť v máji tohto roka.

Technickí death metalisti BENEATH THE MASSACRE majú nový videoklip k songu „Treacherous“ z novinky „Fearmonger“, ktorá vychádza 28. februára u Century Media Records.

Biff Byford (SAXON) natočil nový videoklip ku skladbe „Me And You“ z debutovej sólovky „School of Hard Knocks“. Tá vychádza už 21. februára u Silver Lining Music.