Bohatá nádielka čerstvých správ: DEEP PURPLE, TRIVIUM, FLESHGOD APOCALYPSE, JINJER a ďalší

DEEP PURPLE vydajú nový album. TRIVIUM oznámili nový album a zverejnili singel z neho. FLESHGOD APOCALYPSE a JINJER s novými klipmi. Festival Brutal Assault s ďalšou nádielkou kapiel. Novinky hlásia aj AUGUST BURNS RED, HEILUNG, DEF LEPPARD, KAMELOT a ABYSMAL DAWN.

DEEP PURPLE

Veteráni DEEP PURPLE vydajú 12. júna prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC nový štúdiový album s názvom „Whoosh!“. Novinka prinesie trinásť skladieb. Kapela na nich opäť spolupracovala s producentom Bobom Ezrinom. Nižšie nájdete aj artwork nového albumu.

DEEP PURPLE – Whoosh!

Americká formácia TRIVIUM oznámila, že 24. apríla jej u vydavateľstva Roadrunner Records vyjde nová štúdiovka „What the Dead Men Say“. TRIVIUM zároveň z nej zverejnili prvý singel „Catastrophist“, ktorý podporili aj obrazovým materiálom.

Death metaloví symfonici FLESHGOD APOCALYPSE natočili nový videoklip ku skladbe „Monnalisa“ z aktuálneho albumu „Veleno“.

Kapela JINJER má nový videoklip k piesni „Retrospection“ pochádzajúcej z aktuálnej nahrávky „Macro“.

Festival BRUTAL ASSAULT rozšíril svoju súpisku o ďalšie kapely pre jubilejný 25. ročník, ktorý sa uskutoční 5. – 8. 8. 2020 v pevnosti Josefov. Organizátori tentokrát potvrdili: BAEST, BIRDS IN ROW, BRUTUS, GATECREEPER, GOD MOTHER, LOST SOCIETY, VITRIOL, VOLA a WOLVES IN THE THRONE ROOM.

Kapele DEF LEPPARD vyjde 24. apríla u Eagle Rock nové DVD/Blu-ray s názvom „London to Vegas“. Živák prinesie dve vystúpenia, konkrétne z londýnskej O2 arény, kde v roku 2018 odohrali celý album „Hysteria“ a záznam koncertu zo Zappos Theater v Las Vegas. Pod správou je k dispozícii aj trailer.

Melodici KAMELOT vydajú tomto roku pri príležitosti tridsiateho výročia založenia kapely biografickú knihu s názvom „Veritas: A Kamelot Legacy“. O vydanie sa postará vydavateľstvo Rocket 88.

Deatheri ABYSMAL DAWN sa hlásia o pozornosť s novým songom „The Path of the Totalitarian“. Skladba pochádza z albumu „Phylogenesis“, ktorý uzrie svetlo sveta 17. apríla vďaka vydavateľstvu Season of Mist.

Metalcoristi AUGUST BURNS RED vypustili do sveta novú skladbu „Bones“ z chystanej dosky „Guardians“. Tá vyjde 3. apríla u vydavateľstva Fearless Records.

Experimental-folkové zoskupenie HEILUNG vydá 24. apríla prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist Blu-ray disk „LIFA“. Ten ponúkne záznam z ich vôbec prvého vystúpenia, ktorý sa uskutočnil v roku 2017 na holandskom Castlefeste. Nižšie si môžete pozrieť krátky teaser.