Preventívne opatrenia proti koronavírusu sa dotkli aj metalových koncertov

Od metalových akcií si na chvíľu nútene oddýchneme.

Momentka z koncertu ROTTING CHRIST v Bratislave. Foto: Alena Červeňanská

Slovenská republika vydala kvôli šíriacemu sa koronavírusu 14-dňový zákaz organizovania akýchkoľvek verejných športových či kultúrnych podujatí. Nerozlišuje sa pri tom, kto je organizátorom. Týka sa to teda aj všetkých plánovaných metalových koncertov, nateraz v období dvoch týždňov.

V susednom Česku platí zákaz hromadných akcií s účasťou nad 100 ľudí. Zákaz platí na dobu neurčitú.

Je preto dôležité sledovať oficiálne vyjadrenia organizátorov jednotlivých koncertov, ktorých sa to týka. Či sa termíny jednotlivých vystúpení posunú alebo sa naplánované koncerty úplne zrušia.

S vyhlásením už prišla napríklad česká agentúra Obscure Promotion. „Vážení fanoušci a návštěvníci našich koncertů, snažíme se reagovat na zákaz společenských akcí s návštěvností nad 100 lidí a v tuto chvíli vás prosíme, aby jste vyčkali na naše vyjádření k jednotlivým koncertům. Naše nejbližší akce, koncert CAR BOMB v pátek 13.3. se uskuteční, jen omezíme kapacitu koncertu, vstupenky na tuto akci tedy zůstávají v platnosti. Ohledně našich dalších blížících se koncertů (TAAKE, CULT OF FIRE atd) Vás budeme informovat do 48 hodin. Děkujeme za pochopení! OBSCURE,“ informovala agentúra na svojom facebooku.

Benefičný koncert pre Horára, ktorý sa každoročne koná vo Vrútkach na pamiatku bývalého lídra LUNATIC GODS, sa napríklad presunul z 20. marca na 30. apríla.

Najdôležitejšie je v tejto neľahkej situácii zachovať chladnú hlavu, nešíriť paniku, nevykupovať obchody a prísne dodržiavať hygienické návyky a nariadenia kompetentných. A verme, že čo najskôr sa opäť všetci stretneme na koncerte obľúbených skupín.