Fanúšikovia podporujú Devina Townsenda, Bandcamp poskytne kapelám plnú sumu za predaj albumov

Devin Townsend s novým projektom. Bandcamp dá dnes kapelám plnú sumu za predaj albumov. KATATONIA zverejnila novú skladbu. SUICIDAL TENDENCIES trávili čas v štúdiu. BLAZE BAYLEY zverejnil ukážku z nového DVD. MEAT SPREADER vydajú nové splitko.

Devin Townsend

Devin Townsend spustil nový projekt „Quarantine Project“ ako poďakovanie svojim fanúšikom. Townsend musel pre situáciu ohľadom nového koronavírusu odložiť plánované severoamerické turné, čo mu spôsobilo nemalú finančnú stratu, a tak sa rozhodol spustiť kampaň na GoFundMe, kde už vyzbieral viac ako plánovaných 50 000 dolárov. S novým projektom, ktorý by mal fungovať rôznymi spôsobmi (streamovanie, koncerty, podcasty…) predstavil aj prvú pieseň s názvom „Quarantine“.

Aj ďalšia novinka sa týka aktuálnej pandémie. Spoločnosť Bandcamp sa dnes (20.3.) rozhodla vzdať svojho 15% podielu pri digitálnom predaji albumov a celú sumu tak odovzdá umelcom. Je najlepší čas na podporu vašich obľúbených kapiel.

Švédska formácia KATATONIA zverejnila novú pieseň „Behind the Blood“, ktorú podporila aj videoklipom. Spomínaná skladba pochádza z chystanej štúdiovky „City Burials“. Tá má dátum vydania stanovený na 24. apríla u vydavateľstva Peaceville Records.

Mike Muir z kapely SUICIDAL TENDENCIES prezradil, že s basgitaristom Ra Díazom nahrali španielsku verziu skladby „Scream Out“ a so zvyškom kapely a ľuďmi spätými so SUICIDAL TENDENCIES nahrali inštrumentálne verzie piesní ako „Gonna Be Alright“, „This World“ alebo „Happy Never After“. K tomu pridali aj dve cover skladby. Celé ich toto snaženie má vyjsť v budúcnosti vo vinylovom prevedení.

BLAZE BAYLEY zverejnil ukážku z nového DVD „Live In Czech“ v podobe skladby „Fight Back“. Materiál sa nahrával v septembri minulého roka počas dvoch koncertov v brnenskom klube Melodka.

Poľským goregrinderom MEAT SPREADER vyjde 7. apríla u Behind the Mountain Records nové dvanásťpalcové splitko s kanadskou formáciou ARCHAGATHUS. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť štyri skladby z neho.