Bývalý bubeník NIGHTWISH sa uzdravil. Novinky hlásia aj BRUTAL ASSAULT, HATEBREED či JINJER

Jukka Nevalainen už netrpí nespavosťou. Zomrel bubeník R.E.M., KING CRIMSON a MINISTRY. Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie kapely. Vydanie nového albumu HATEBREED sa odkladá. JINJER s novým videom. TRIVIUM natočili nový klip. ULCERATE a CIRITH UNGOL zverejnili nové skladby. Nová superskupnina BPMD u Napalm Records.

Jukka Nevalainen. Zdroj: karjalainen.fi

V nepríjemných časoch prinášame aj jednu dobrú správu. Bývalý bubeník skupiny NIGHTWISHJukka Nevalainen trpel insomniou (viac info TU), nespavosť si vyžiadala svoju daň. V záujme svojho zdravia musel zanechať bubnovanie v tejto fínskej kapele. Našťastie boj s touto chorobou vyhral. „Jukka sa má skvele, choroba je preč. Zrovna nedávno sme strávili chlapský večer. O jeho návrate do kapely, ale reč nebola. Sám som v minulosti zažil insomniu. Trápila ma niekoľko mesiacov. A Jukka kvôli nej takmer zomrel,“ prezradil Tuomas Holopainen pre český magazín Spark. Aj keď Nevalainen už nebubnuje, stále je aktívnym členom NIGHTWISH. Z pozadia sa stará o obchodnú stránku kapely.

Bubeník Bill Rieflin podľahol 24. marca 2020 zákernej rakovine, s ktorou dlhšie bojoval. Mal 59 rokov. Americký hudobník sa preslávil najmä pôsobením v kapele R.E.M., avšak je známy aj z pôsobenia v KING CRIMSON, MINISTRY, REVOLTING COCKS.

Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie dve formácie pre jubilejný 25. ročník, ktorý sa má uskutočniť 5. – 8. 8. 2020 v pevnosti Josefov. „Průkopníky norského progu LEPROUS pro jejich neutuchající aktivitu za poslední dekádu není třeba představovat. Kapela libující si v koncertování už Brutal Assault navštívila a s jejich novou deskou „Pitfalls“ si je nemůžeme nechat proklouznout, neb tihle Norové jsou svéráz a neochvějně patří mezi nejlepší živé a především s nikým zaměnitelné spolky. Doomové kapely často mají členů, že by je člověk sotva spočítal. Jsou tu ale i soubory, kde si na všechen ten zmar vystačí ve dvou. To je příklad sludgeově funerálních BELL WITCH. O tom, že tihle Američané i jen s basou a bicími jsou pořádně tvrdý oříšek, svědčí i poslední, jednoskladbové a 83 minut dlouhé album „Mirror Reaper“, tak uvidíme, z čeho svůj set poskládají, neb ten bude kolaborací s akustickým projektem AERIAL RUIN,“ uvádza oficiálna stránka festivalu.

Hardcorová formácia HATEBREED oznámila, že kvôli pandémii koronavírusu bolo vydanie ich nového albumu odložené na neurčito. Jamey Jasta odpovedal fanúšikovi na Twitteri, že lisovne v Európe a Severnej Amerike sú zatvorené alebo sa zatvoria, čo znemožňuje výrobu a predobjednávky a vydavateľstvo si svoje investície pochopiteľne chráni.

Kapela JINJER zverejnila live video skladby „Pit of Consciousness“ z aktuálnej nahrávky „Macro“.

Američania TRIVIUM majú nový videoklip k songu „What the Dead Men Say“ z rovnomennej dosky, ktorá vyjde 24. apríla prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Death metalisti ULCERATE zverejnili novú skladbu „Dissolved Orders“ z albumu „Stare into Death and Be Still“. Ten vyjde 24. apríla u vydavateľstva Debemur Morti Productions.

Nový hudobný projekt Bobbyho „Blitza“ Ellswortha (OVERKILL), Mikea Portnoya (SONS OF APOLLO, ex-DREAM THEATER), Marka Menghiho (METAL ALLEGIANCE) a Phila Demmela (ex-MACHINE HEAD) dostal oficiálny názov BPMD. Zoskupenie už stihlo podpísať zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records. Členovia BPMD sa prvýkrát stretli v lete minulého roka s jediným cieľom: vzdať hold niektorým z ich obľúbených rockových klasík. Debutový album by mal obsahovať covery zo sedemdesiatych rokov od LYNYRD SKYNYRD, JAMES GANG, AEROSMITH či GRAND FUNK RAILROAD.

Veteráni CIRITH UNGOL vypustili do sveta novú pieseň „Before Tomorrow“ z albumu „Forever Black“. Štúdiová novinka prichádza po dlhých 29 rokoch a svetlo sveta uzrie 24. apríla vďaka vydavateľstvu Metal Blade Records.