Tobias Sammet pracuje na ďalšom albume AVANTASIA. KREATOR vydali nový singel

Dočkáme sa nového albumu AVANTASIA. KREATOR, AS I LAY DYING, HAVOK a AUGUST BURNS RED zverejnili nové skladby. MINISTRY v štúdiu. Vydanie nového živáku DEF LEPPARD sa posúva. NAGLFAR s novým klipom. ALLEN/OLZON s novým lyric videom. Spevák RAVENCLAW spojil sily s producentom elektro hudby.

Tobias Sammet. Foto: Alena Červeňanská

Tobias Sammet prezradil, že už nejaký čas pracuje na novom albume projektu AVANTASIA. Jeho domovská kapela EDGUY aktuálne má pauzu. „Momentálne pracujem na novom albume AVANTASIE a nie na EDGUY, pretože takto je to podľa mňa správne. Je to kompliment, že vždy, keď píšem pre EDGUY, ľudia žiadajú AVANTASIU, a naopak. Ale ako umelec máte cítenie, čo chcete robiť, čo vás ženie ďalej a každý, kto napísal pár úprimných albumov, bude so mnou súhlasiť. Nápady sa musia robiť určitým spôsobom, a v mojom prípade, keby neexistovala AVANTASIA, musel by som ju vymyslieť. Sascha Paeth a ja sme začali pracovať na skvelých nápadoch. V umení pre mňa existuje moja cesta alebo žiadna, a dlžím vám a sebe, najúprimnejšie sebaurčenie. EDGUY má prestávku a v súčasnosti sa nič nedeje, ale všetci robíme svoje vlastné veci, aspoň dovtedy, kým sa tento vírus nezastav, pretože ovplyvňuje veľké časti nášho každodenného života po celom svete,“ uviedol na facebookovom profile.

Thrash metalisti KREATOR prekvapili vydaním nového singlu „666 – World Divided“, ktorý podporili aj videoklipom. Skladba bude súčasťou sedempalcového splitka (vychádza 10. apríla prostredníctvom Nuclear Blast) s kapelou LAMB OF GOD. Tá naň dodala pieseň „Checkmate“.

Industrial metalová formácia MINISTRY sa nachádza v nahrávacom štúdiu, kde pracuje na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „AmeriKKKant“ z roku 2018.

Al Jourgensen v štúdiu.

Vydavateľstvo Eagle Rock Entertainment posunulo vydanie živáku „London to Vegas“ od DEF LEPPARD na 29. mája (pôvodne 24. apríl). Zároveň z neho ponúka ďalšiu ukážku v podobe skladby „Run Riot“.

Američania AS I LAY DYING vydali nový singel s názvom „Destruction or Strength“. Výťažok z jeho predaja venuje kapela svojej road crew a organizácii Feeding San Diego. Skladba bola nahratá počas štúdiovej session k albumu „Shaped by Fire“.

Black metalisti NAGLFAR natočili nový videoklip k songu „Vortex of Negativity“ z albumu „Cerecloth“. Ten vyjde 8. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Projekt ALLEN/OLZON zverejnil nové lyric video ku piesni „I´ll Never Leave You“ z aktuálneho debutu „Worlds Apart“.

Thrasheri HAVOK vypustili do sveta nový song „Post-Truth Era“ z albumu „V“, ktorý má dátum vydania stanovený na 1. mája prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Metalcoristi AUGUST BURNS RED sa hlásia o slovo s novou skladbou „Paramount“ z chystaného albumu „Guardians“. Novinka uzrie svetlo sveta 3. apríla vďaka vydavateľstvu Fearless Records.

Stevon a Matt Rain (RAVENCLAW) predstavili nový song „One Way Ticket“, v ktorom prepojili elektro a power metal do baladickej podoby. Slovenský producent elektro-dynamickej hudby (EDM) Stevon, vydal svoj debutový album „Remember“. Tracky majú futuristický charakter, čo sa odrazilo aj vo videoklipoch. Spolu s power metalovým spevákom Matt Rainom poriadne zaexperimentovali. Prepojili navzájom nepríbuzné žánre čím potvrdili, že hudba nepozná hranice. „Song One Way Ticket“ opisuje príbeh ľudí, ktorí dostali jednosmernú letenku na novú planétu. Opisujú svoje bytie a doslova prosia o návrat. „Prepojili sme ľahké EDM a power metal do podoby symfonickej balady. Vznikol tak originálny song, ktorý je obohatený aj videoklipom,“ informoval Stevon. – Tlačová správa