Kiske a Deris nahrávajú vokály na nový album HELLOWEEN. DARK TRANQUILLITY prijali dvoch gitaristov

HELLOWEEN zdravia zo štúdia. Zmeny v zostavách DARK TRANQUILLITY a OMNIUM GATHERUM. LAMB OF GOD ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie kapely. OBSCURE SPHINX oznámili nový živák a zverejnili jeho prvú časť. Novinky hlásia aj CRO-MAGS, VISIONS OF ATLANTIS, HORRIBLE CREATURES a NMC.

HELLOWEEN

Kapela HELLOWEEN už pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Novinka, na ktorej produkciu dohliadajú Charlie Bauerfeind a Dennis Ward, by mala vyjsť na prelome augusta a septembra. Andi Deris a Michael Kiske dokončujú nahrávanie vokálov v španielskom Mi Sueño Studio, čo dokazuje aj nižšie priložené video.

Švédi DARK TRANQUILLITY naverbovali do svojich radov gitaristov Christophera Amotta (ex-ARCH ENEMY) a Johana Reinholdza (ANDROMEDA). Spomínaná dvojica bola už súčasťou koncertnej zostavy od roku 2017 a tak prichádza do známeho prostredia. Kapela zároveň oznámila, že začala pracovať na novom albume.

Američania LAMB OF GOD zverejnili video mapujúce zákulisie tvorby videoklipu k songu „Memento Mori“ z chystanej nahrávky „Lamb of God“. Tá vychádza 8. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie dve formácie pre jubilejný 25. ročník, ktorý sa má uskutočniť 5. – 8. 8. 2020 v pevnosti Josefov. „Vznik norského avantgardního blacku SLAGMAUR se datuje do r. 1997. Slagmaur se prezentují děsivou hudbou s industriální rytmikou, skličující atmosférou a ve vleklejším pekelném tempu z ní prýští pokroucené melodie a depkoidně schizoidní fluidum podpořené teatrální a bizarně hororovou prezentací na podiu. Těžko dnes v black metalu šokovat, ale to není případ Slagmaur. Druhými jsou VOICES z Londýna, které roku 2011 po rozpadu Akercocke založili jejich ex-členové. Stejně jako avantgardně ladění Akercocke, ani VOICES nejsou ve své tvorbě jednoznačně ukotveni. Disonancí prodchnutý progresivní a netradiční mix black a death metalu přináší skutečně nečekané obzory. Hudba Voices je silně ovlivněna filmy a i přes extremitu by měla pro posluchače být výzvou,“ uvádza oficiálna stránka festivalu.

Poľská post metalová formácia OBSCURE SPHINX oznámila vydanie živáku s názvom „Thaumaturgies“. K dispozícii je aktuálne jeho prvá časť „Thaumaturgy I“. Materiál sa nahrával 28. apríla 2018 počas koncertu vo varšavskom klube Progresja. Pre audio formát klikajte TU, obrazovú verziu nájdete pod správou. Ešte dodáme, že chystaná druhá časť „Thaumaturgy II“ ponúkne ambientné vystúpenie s novými skladbami v úplne inom štýle. Celé toto snaženie bude sprevádzané filmom s vizualizáciami.

Z death metalovej kapely OMNIUM GATHERUM odišiel gitarista Joonas Koto. Novým členom sa stal basgitarista Mikko Kivistö. Ten v kapele doteraz pôsobil ako koncertný basák. Ako dôvod odchodu označil Joonas Koto únavu z koncertovania a cestovania. Okrem oznámenia ohľadom personálnych zmien, Fíni prezradili, že taktiež skladajú materiál na nový album.

Newyorská úderka CRO-MAGS vydá 19. júna u vydavateľstva Arising Empire nový album s názvom „In the Beginning“. Zároveň je na TOMTO ODKAZE dostupný nový song „The Final Test“.

Melodici VISIONS OF ATLANTIS sa hlásia o slovo s akustickou verziou skladby „Nothing Lasts Forever“, ktorú podporili aj videoklipom. Pieseň pochádza z aktuálneho albumu „Wanderers“.

Česká kapela HORRIBLE CREATURES prichádza po troch rokoch od vydania debutu „Pitfall“ s novým materiálom. EP nazvané „Internal Decline“ produkoval uznávaný Tue Madsen z Antfarm Studios.

NMC (New Metal Collaboration) je novým zjavom na domácej metalovej scéne. Kapela síce vznikla len nedávno, no na nedostatok tvorivosti sa sťažovať rozhodne nemôže. Už krátko po svojom vzniku sa totiž zatvorili do nahrávacieho štúdia Randal Factory, kde zrealizovali svoje dva single. Prvý z nich s názvom „Do sna“ prinášajú fanúšikom už teraz. Členovia NMC však nie sú žiadni hudobní nováčikovia a aj to je jeden z dôvodov prečo táto kapela vznikla práve v tejto zostave. No ako sami členovia priznávajú, za všetkým sú predovšetkým dlhoročné priateľstvá. Na bubeníckom poste v ich pilotnom singli, ako hosťa môžete počuť Tomáša Holluba z kapely NO CONTROL. Vo svojej tvorbe sa podľa vlastných zameriavajú hlavne na svojskú atmosféru svojich skladieb.- Tlačová správa