CARCASS a DEEP PURPLE odkladajú vydanie nových albumov. Basák TESTAMENT má koronavírus

Nové albumy od CARCASS a DEEP PURLE vyjdú neskôr. VADER zverejnili novú skladbu. TESTAMENT majú nový videoklip. PRIMAL FEAR ohlásili nový album. VOIVOD pracujú na novom albume. SYLOSIS a IGORRR s novými klipmi. Nový klip nahrali aj Košičania FICTIVE MARRY.

CARCASS

Kapela CARCASS avizovala vydanie nového albumu „Torn Arteries“ na 7. augusta, avšak v tomto pôvodnom termíne im novinka nevyjde. „Nie je možné, aby náš album „Torn Arteries“ vyšiel už v auguste. S pokračujúcou pandémiou sa zatvorili lisovne CD a vinylov a distribúcia vydavateľstva bola pozastavená. Album vydáme hneď, ako sa veci vrátia k „normálu“,“ uviedla kapela na sociálnych sieťach.

Thrasheri TESTAMENT majú nový videoklip k songu „Children of the Next Level“ spred pár dňami vydanej štúdiovky „Titans of Creation“. Mimo toho ešte dodáme, že basgitarista kapely – Steve DiGiorgio, bol pozitívne testovaný na koronavírus.

Poľskí veteráni VADER zverejnili novú skladbu s názvom „Into Oblivion“ z chystaného albumu „Solitude In Madness“. Novinka vychádza 1. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Vydanie nového albumu „Whoosh!“ od legendárnych DEEP PURPLE sa posunulo z 12. júna na august. „Distribučné linky (fyzický predaj CD, vinylov, kaziet) a maloobchodné predajne sú uzavreté, a keďže stále existuje mnoho z nás, ktorí radi držíme v rukách novú nahrávku, nasledujeme rady nášho vydavateľstva, vydať album „Whoosh!“ až v auguste,“ napísal spevák Ian Gillan na facebooku.

Nemeckí power metalisti PRIMAL FEAR oznámili, že 17. júla im u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový album s názvom „Metal Commando“.

Kapela VOIVOD pracuje na nových skladbách pre nástupcu ich zatiaľ posledného albumu „The Wake“ z roku 2018. No pred novou štúdiovkou vyjde ešte živák a stať by sa tak malo na jeseň tohto roka.

Britská formácia SYLOSIS sa hlási o pozornosť s novým videoklipom ku skladbe „Cycle of Suffering“ pochádzajúcej z rovnomennej dosky, vydanej vo februári tohto roka.

Nový klip natočila aj kapela IGORRR a to k songu „Downgrade Desert“ z čerstvej nahrávky „Spirituality and Distortion“.

Jedným z poznávacích znamení košickej metalovej formácie FICTIVE MARRY je, že fanúšikom radi dávkujú svoju tvorbu po kúskoch, ale za to častejšie. Jednoducho povedané – načo čakať na celý album, keď máte pravidelný prísun singlov? A ani v roku 2020 tomu nebude inak. Kapela nelenila a už koncom roku 2019 začala nahrávať novú skladbu „Som to JA“. Pieseň sa nahrávala v Sinus Records a Clangor Studiu, kde prebehlo aj mixovanie. O mastering sa postaral Peter Halgas (Ecco Sounds). Produkčne sa na novinke podieľal aj Peter Kelbel (FROM THE SIX). – Tlačová správa