Veľkonočný blok noviniek: MEGADETH, GRAVE DIGGER, OMNIUM GATHERUM a mnohí ďalší

Nový album MEGADETH je pripravený na nahrávanie. GRAVE DIGGER zverejnili novú skladbu. OMNIUM GATHERUM, AUGUST BURNS RED, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA a BANISHER s novými klipmi. Glenn Danzig zverejnil cover od Elvisa Presleyho. Slováci THE MINORITY zverejnili tri čerstvé single.

MEGADETH

Basgitarista David Ellefson prezradil, že nový album MEGADETH je pripravený na nahrávanie. „Pracovali sme na tom, je to napísané a pripravené na nahrávanie. V skutočnosti sme začali nahrávať koncom marca, ale samozrejme sa potom udialo toto všetko. Bol zrušený Hell & Heaven Fest v Mexiku, tak sme išli do Nashvillu strihať skladby. Ale pri tom, ako všetko padlo, nám záležalo na zdraví. Nie je to len o nás štyroch. Idete do štúdia a máte tam celý personál. Takže, keď toto pominie a bude bezpečné vrátiť sa – nerád hovorím k „normálnemu životu“, ale keď to bude opäť bezpečné, budeme absolútne pripravení,“ vyjadril sa pre web The Metal Voice.

Nemci GRAVE DIGGER vypustili do sveta novú skladbu „Thousand Tears“ s hosťujúcou Noorou Louhimo (BATTLE BEAST). Skladba pochádza z chystaného albumu „Fields of Blood“. Vydanie je naplánované na 29. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Fínska kapela OMNIUM GATHERUM má nový obrazový materiál ku skladbe „Be the Sky“ zo stále aktuálnej dosky „The Burning Cold“.

Metalcoristi AUGUST BURNS RED sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Bones“ z pred pár dňami vydanej radovky „Guardians“.

Kapela THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA sa prezentuje novým videoklipom k piesni „Golden Swansdown“ z aktuálnej štúdiovky „Aeromantic“.

Poľskí death metalisti BANISHER natočili nový videoklip k songu „Extradition“ pochádzajúceho z aktuálnej nahrávky „Degress of Isolation“.

Glenn Danzig (MISFITS) zverejnil pieseň „One Night“ od Elvisa Presleyho z albumu coverov „Danzig Sings Elvis“, ktorý vyjde 17. apríla.

Vonku už máme jar a bratislavská punk rocková kapela THE MINORITY po zimnej prestávke predstavuje hneď ďalšie tri single z ich debutového album „Till the End of the Line“. Po viac ako polroku od vydania albumu sa skladbám darí stále viac a tešia sa veľkej obľube a to nielen u nás, ale aj v zahraničí. Kapele sa podarilo dostať zo svojou hudbou až za hranice Európy do mesta Johannesburg v Juhoafrickej Republike, kde sú pravidelne hraní na rádiu Doors Rock Radio. Ich piesne môžete samozrejme počuť aj v éteri slovenských (Anténa Rock, rádio Rebeca, rádio Paráda) a českých rockových rádií (rádio Beat, rádio Fajn Rock Music). Kapela vypustila do sveta trojicu singlov „Unbreakable“, „Hideaway“ a „Guess My Name“. – Tlačová správa