Nick Barker opustil LOCK UP, DEMONIC-EYED zverejnili prvý singel z nadchádzajúceho albumu

LOCK UP sú bez bubeníka. DEMONIC-EYED zverejnili lyric video z pripravovaného albumu. TRIVIUM zverejnili novú skladbu. Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie dve formácie. CENTINEX a THE PRETTY RECKLESS vydajú nové albumy. FEEL A CURSE sa rozpadli.

LOCK UP. Nick Barker je vpravo.

Z grindovej formácie LOCK UP odišiel bubeník Nick Barker. „Po tom, ako som to už „necítil“ a premýšľal o svojej budúcnosti, som sa rozhodol opustiť rady LOCK UP. V žiadnom prípade tu nie je zlá krv, títo chlapci sú moji bratia a prajem im. Mám v pláne niekoľko hudobných projektov, ktoré sa objavia, keď nastane správny čas,“ uviedol na stránkach vydavateľstva Listenable Records. Ešte dodáme, že kapela by mala čoskoro oznámiť náhradu.

Zvolenská úderka DEMONIC-EYED zverejnila prvý singel z pripravovaného albumu nazvaného „Demonic-Eyed 2“. Fanúšikovia si môžu vychutnať lyric video ku piesni „Samhain“, ktoré zdobia výtvarné práce troch generácií zvolenských umelcov – Dušana Daniša, Roba Ivana a Dávida Kučeru. K hlavnému mozgu kapely Luboshiovi (MÄSO) a textárke Pa(e)tke sa prednedávnom pridal bubeník VladES (HECATE, ex-PATHOLOGY STENCH, ex-ABSTRACT) a najnovšie aj basgitarista Mishyr (ex-NEVALOTH, ex-THE INFINITE WITHIN, CEREMONY OF SILENCE live). Práve na našom webe si môžete vychutnať mediálnu premiéru novej piesne tohto zoskupenia.

Američania TRIVIUM zverejnili novú skladbu „Amongst the Shadows & the Stones“ z albumu „What the Dead Men Say“. Ten vychádza 24. apríla prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

Festival BRUTAL ASSAULT naďalej udržuje malú nádej, že sa v termíne 5. – 8. augusta uskutoční. Svedčí o tom oznámenie dvoch nových formácii. Presnejšie ide o projekt Gaahla (ex-GORGOROTH) s názvom GAAHLS WYRD a zoskupenie MALEVOLENCE mixujúce groove a metalcore s prímesami sludge a stoner rocku.

Švédskej úderke CENTINEX vyjde 29. mája prostredníctvom Agonia Records nová štúdiovka „Death in Pieces“. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Only Death Remains“.

Kapela THE PRETTY RECKLESS podpísala zmluvu s vydavateľstvom Century Media Records (platnú mimo územia USA) a zároveň oznámila, že tento rok vydá nový album s názvom „Death by Rock and Roll“.

Death metalisti FEEL A CURSE z Liptova ohlásili koniec činnosti. Počas sedemročného fungovania nahrali jedno EP a jeden štúdiový album.