POWERWOLF chcú deviatu štúdiovku nahrávať koncom roka. Novinky hlásia aj CROWBAR či RAMCHAT

POWERWOLF pracujú na novej muzike. CROWBAR a BORN OF OSIRIS dokončili nové albumy. RAMCHAT majú nový videoklip. INFER chystajú nový album.

POWERWOLF

Nemeckí power metalisti POWERWOLF aktuálne pracujú na novom albume. V poradí deviatu štúdiovku by chceli nahrávať koncom tohto roka a v roku 2021 ju plánujú vydať.

Kapela CROWBAR dokončila práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý by mal vyjsť v septembri prostredníctvom vydavateľstva eOne Music. „Je to zabijácka nahrávka, milujem ju. Je tam veľa gitarových harmónií a omnoho viac doomových riffov. Máme len jednu fakt rýchlu skladbu. Zo všetkých desiatich skladieb sú možno ešte dve, ktoré by som považoval za rýchlejšie. Takže je to akýsi návrat, ale moderný so zrelším nádychom,“ uviedol Kirk Windstein v podcaste „Does It Doom?“.

Slovenská kapela RAMCHAT bola vonkajšími okolnosťami donútená, rovnako ako mnoho iných organizátorov, zrušiť druhý ročník festivalu KrutoFest 2020, ktorý sa mal uskutočniť 6. júna v Martine. Avšak s prácami na novom albume neustala a práve dokončuje mastering chystaného materiálu, ktorý plánuje vydať na jeseň tohto roka. Jednou z lastovičiek albumu je aj pieseň „Matka ZEM“, ktorú skupina zverejnila len pred pár dňami. „Text piesne som napísal začiatkom zimy 2019 a pojednáva o tom, ako nezodpovedne sa správame k našej matke, hosťujúcej Zemi. Korona neprišla len tak, veľa nás prišla naučiť a celosvetová stopka pre ľudstvo je aj o tom, aby sme si uvedomili náš devastujúci prístup k zvieratám, hmyzu, včelstvu, rabovaniu drevín a lesov, výroby nových a nových chemikálií, ktoré lejeme do žíl našej milovanej planéty, obrovskej produkcii plastov, z ktorých odpadkov je už v Atlantickom oceáne ostrov veľkosti polovičky Francúzska… Extrémny konzum, premrštená chemizácia a prehnaná industrializácia zanecháva za nami spúšť pre naše deti. Všetci sa zamyslime a zmeňme naše konanie,“ vyjadril sa Hirax, líder pagan metalovej skupiny RAMCHAT. Singel sprevádza videoklip plný nádherných záberov na prírodu. – Tlačová správa

Americká formácia BORN OF OSIRIS hlási taktiež dokončenie prác na novom albume. Zatiaľ nepomenovaná doska vyjde u vydavateľstva Sumerian Records.

Košickí death/black metalisti INFER chystajú nový album s názvom „Aeon of Deathless Blight“. Novinka sa aktuálne mastruje pod drobnohľadom Devo Anderssona (ex-MARDUK) v jeho Endarker Studio. Novinka vyjde tento rok u švédskeho vydavateľstva Nigredo Records.