Odídenkyne z NERVOSA predstavili novú kapelu. Čerstvé info hlásia aj SEPTICFLESH, DEVILDRIVER či ULCERATE

SEPTICFLESH teasujú nový živák. DEVILDRIVER vydajú nový dvojalbum. Fernanda Lira a Luana Dametto (ex-NERVOSA) v novej kapele. ULCERATE s novým klipom. MANTAR vydajú album coverov. BPMD zverejnili novú skladbu. Slovenskí progresívci SECRET SESSION zverejnili prvý videoklip v histórii kapely.

CRYPTA

Spievajúca basgitaristka Fernanda Lira a bubeníčka Luana Dametto (ex-NERVOSA) spojily sily s gitaristkami Soniou „Anubis“ Nusselder (BURNING WITCHES) a Tainou Bergamaschi (ex-HAGBARD) a založili old-school death metalovú kapelu CRYPTA. Zoskupenie aktuálne pracuje na debutovom albume. Fernanda Lira a Luana Dametto opustili kapelu NERVOSA pred mesiacom z osobných dôvodov. Zakladajúca členka Prima Amaral taktiež ohlásila novú zostavu svojej skupiny (viac info na TOMTO ODKAZE).

Symfonickí death metalisti SEPTICFLESH zverejnili teaser k novému a vôbec prvému Blu-ray/DVD „Infernus Sinfonica MMXIX“. Živák, ktorý vyjde 31. júla prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist ponúkne záznam vystúpenia z Mexico City z 2. februára 2019, kedy odohrali koncert so symfonickým orchestrom a speváckym zborom.

Americká formácia DEVILDRIVER vydá nový dvojalbum „Dealing with Demons“. Prvá časť s názvom „Dealing with Demons I“ vyjde 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Ochutnávku v podobe skladby „Keep Away From Me“ nájdete nižšie.

Death metalisti ULCERATE nahrali nový videoklip k songu „Dissolved Orders“ z aktuálnej štúdiovky „Stare into Death and Be Still“.

Nemci MANTAR si 26. júna vydajú (cez vlastné vydavateľstvo MantaRecordings) album coverov s názvom „Grungetown Hooligans II“. Pod správou si môžete vypočuť cover „Ghost Highway“ pôvodne od MAZZY STAR.

Hudobný projekt Bobbyho „Blitza“ Ellswortha (OVERKILL), Mikea Portnoya (SONS OF APOLLO, ex-DREAM THEATER), Marka Menghiho (METAL ALLEGIANCE) a Phila Demmela (ex-MACHINE HEAD) s názvom BPMD sa hlási o slovo s novou skladbou „Evil“, ktorú prebrali od kapely CACTUS, no pieseň pôvodne napísal bluesman Willie Dixon pre Howlina Wolfa. Pieseň pochádza z chystaného debutu „American Made“, ktorý vyjde 12. júna prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Slovenská progressive rocková formácia SECRET SESSION zverejnila prvý videoklip v histórii skupiny, ktorý je na pieseň „Closer“. Spomínaná skladba je jedna z prvých autorských piesní, ktoré tento zvolensko – bratislavský rockový ansámbel približne pred dvomi rokmi stvoril. Rozkonárená kompozícia z autorského pera kapelníka Pala „Pabla“ Gajdoša, na ploche viac ako sedem minút, nenásilne spája susediace galaxie psychedelického a progresívneho rocku. Vo výslednej melancholicko – pozdvihujúcej atmosfére vyniká charakteristická poetika kapely, postavená na zvukovej poézii, kompozičných kontrastoch a pestrej dynamike. Skladba bola nahratá naživo v Lvgnc Studios v Bratislave, na organ hosťoval Juraj Mironov z kapely ŽIVÉ KVETY, Melotrón a Moog dohral dodatočne pri mixáži Adam Mičinec (HRANA, ČISTÉ TVARY, SUNITY…). „Je až trochu mrazivé, aké „potvrdenie“ sa slovám piesne dostáva v týchto dňoch, keď hodnota zblíženia je nevyčísliteľná…,“ uviedla kapela v tlačovej správe.