Corey Taylor využil koronakrízu na nahratie sólovky. Novinky hlásia aj ENSLAVED, SOULFLY či GUNS N‘ ROSES

Corey Taylor nahral sólový album. ENSLAVED zverejnili novú skladbu. SOULFLY vydali nové EP. GUNS N´ ROSES s novým live videom. VOIVOD zas nové EP chystajú. MINOR s novou skladbou.

Corey Taylor (Photo by Mat Hayward/Getty Images)

Corey Taylor z kapiel SLIPKNOT a STONE SOUR dokončil nahrávanie debutovej sólo nahrávky. Na otázku čo robí počas koronakrízy odpovedal: „Tajne som nahral môj prvý sólo album. Urobil som to s kapelou, ktorú už roky využívam pri svojich sólo vystúpeniach. Sú to basgitarista Jason Christopher, bubeník Dustin Schoenhofer (WALLS OF JERICHO) a gitaristi Zach Throne a Christian Martucci (STONE SOUR). Za dva a pol týždňa sme nahrali 25 skladieb. Všetky piesne sú veci, ktoré som napísal v priebehu rokov, ale nehodili sa ani do jednej kapely. Bolo skutočne ťažké o tom nehovoriť, ako sme to dokončili, ale sme naozaj nadšení a vo vydavateľstve sa nepovracali, keď to počuli,“ vyjadril sa v streame We Are Hear Raise Your Horns With Lzzy Hale.

Nóri ENSLAVED zverejnili novú skladbu „Homebound“, ktorú podporili aj obrazovým materiálom. Skladba pochádza z chystaného albumu „Utgard“. Ten vyjde na jeseň prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Kapela SOULFLY vydala nové digitálne EP „Live Ritual NYC MMXIX“ ponúkajúce sedem skladieb nahratých počas vystúpenia v newyorskom klube The Gramercy z 11. februára 2019. Vydanie podporili aj live videom skladby „The Summoning“.

Američania GUNS N ‚ROSES zverejnili zostrih z koncertu odohratého 29. októbra 2019 v Salt Lake City v Utahu. Klip je súčasťou novej web série GN’R s názvom „Not In This Lifetime Selects“, ktorá prinesie highlighty z takmer štvorročného turné „Not in this Lifetime“.

Kanadská formácia VOIVOD vydá 10. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records trojskladbové EP „The End of Dormancy“. Na EP nájdete titulnú pieseň „The End of Dormancy“ z albumu „The Wake“, no s pridanými trúbkami, saxofónom a trombónmi. Zvyšok doplnia live verzie piesní „The End of Dormancy“ a „The Unknown Knows“, ktoré nahrali v roku 2019 na Montreal Jazz Feste.

Žilinskí death metalisti MINOR zverejnili lyric video k novej skladbe „Transmogrification“ z albumu „Book of Shadows“. Ten vyjde 22. júna spolu s novým číslom časopisu Pařát.