BEHEMOTH zverejnili live video s Niklasom Kvarforthom. Novinky hlásia aj ANTHRAX a OBSCURA

BEHEMOTH s novým live videom. ANTHRAX pracujú na novom albume. OBSCURA so staronovým gitaristom. CARACH ANGREN zverejnili novú skladbu. ALICE COOPER dokončil nový album. POETRY IN TELEGRAMS oslavujú siedme narodeniny.

BEHEMOTH feat. Niklas Kvarforth (SHINING). Zdroj: YouTube

Poľskí titáni BEHEMOTH zverejnili live videoklip ku cover skladbe „A Forest“ od THE CURE s hosťujúcim Niklasom Kvarforthom (SHINING). Skladba pochádza z rovnomenného EP, ktoré vychádza práve dnes (29.5.) u Metal Blade Records.

Bubeník Charlie Benante prezradil, že ANTHRAX majú napísaných šesť až sedem nových skladieb. Na otázku, či už čoskoro dostanú fanúšikovia nový materiál, odpovedal, že v prvom rade chce vidieť vyjsť vakcínu na koronavírus a potom môžu dať von nový album. Zatiaľ poslednú radovku „For All Kings“ vydali v roku 2016.

Death metalová formácia OBSCURA hlási príchod Christiana Münznera na post gitaristu a zároveň tak kompletnú zostavu. Münzner prichádza do kapely po šiestich rokoch od svojho odchodu. Kvôli nezhodám v hudobnom smerovaní odišli pred časom z OBSCURA všetci členovia okrem Steffena Kummerera.

Kapela CARACH ANGREN zverejnila lyric video k novej skladbe „Operation Compass“ z chystanej nahrávky „Franckensteina Strataemontanus“. Tá vyjde 26. júna prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

ALICE COOPER dokončil práce na novom albume „Detroit Stories“. O produkciu sa opäť postaral Bob Ezrin. Na album prispeli hosťovačkami hudobníci z Detroitu ako Wayne Kramer (MC5), Mark Farner (GRAND FUNK RAILROAD) alebo Johnny „Bee“ Badanjek (MITCH RYDER & THE DETROIT WHEELS). Novinka nemá určený dátum vydania.

POETRY IN TELEGRAMS prichádza pri príležitosti svojich siedmych narodenín s obrazovou kolážou filmára Petra Čermáka k piesni „Accidental Happiness“. Singel pochádza z CD „I, Koheleth“, ktoré má za sebou minuloročnú nomináciu na Radio_Head Awards. Hlavou POETRY IN TELEGRAMS je gitarista a spevák Johny Štefeček a na nahrávkach mu hosťujú známe svetové mená. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade – bicie na EP nahral výnimočný Marco Minnemann (GER/USA), ktorého poznáme najmä zo superskupiny THE ARISTOCRATS či konkurzu na post bubeníka v DREAM THEATER. O zvuk sa už tradične postaral Roland Grapow (Grapow Studios).