Svetové turné HELLOWEEN má nový termín. Na Slovensku vystúpia tekvice až v máji 2021

Svetové turné „United Alive Part II“ sa dočkalo nových termínov.

Momentka z prvého koncertu Pumpkins United kapely HELLOWEEN v Bratislave 2017. Foto: Alena Červeňanská

ZVOLEN. V srdci Slovenska vo Zvolene malo 26. septembra 2020 odštartovať svetové turné „United Alive Part II“. Žiaľ, nejasná situácia okolo nového koronavírusu na celom svete spôsobilo, že manažment legendárnej kapely celé turné radšej presunul. Organizátori ich slovenského koncert z agentúry Profi Event ohlásili po dohode s manažmentom kapely nové správy.

„Dianie za posledné mesiace postihlo každého a hudobného priemyslu sa to dotýka možno najviac. Svet sa postupne prebúdza k životu, ale kultúrny život v takom meradle ako nám ho ponúkajú napríklad HELLOWEEN, sa posúva dosť výrazne. Na neskôr. Vidíte sami, že toto leto nebudete mať takmer žiadne koncerty a vďaka hrozbe koronavírusu sa ešte úplne nevyjasnilo ani čo s veľkými koncertmi, ktoré sa majú konať na jeseň a v zime 2020. Takže, septembrový termín koncertu HELLOWEEN sa po dôkladnom vyhodnocovaní situácie kapelou, manažmentom a v spolupráci s nami promotérmi a tiež s ohľadom na nejasnosť otvorenia všetkých hraníc v Európe, presúva o niekoľko mesiacov,“ informovali organizátori z agentúry Profi Event.

Manažment legendárnych tekvíc dal Slovensku nový termín – 8. mája 2021. „Namiesto jesene máme jar, namiesto piatku máme sobotu (a v podstate celoeurópsky sviatok) a asi najväčšou zmenou je, že nemáme ten radostný dátum začiatku turné, ale my v tom hľadáme samé pozitíva. V tom čase už budeme vedieť, na ktoré skladby sa môžeme na Slovensku tešiť. Kapela bude viac zohratá,“ okomentovala agentúra a pokračovala: „Treba sa pripraviť na to, že „bude všetko zavreté“ a budú obmedzené aj autobusové spoje. Výhodou je ale to, že za ten čas do akcie máte dostatok času sa na toto pripraviť. Pre nás vyvstáva otázka dôkladnej prípravy občerstvenia pre fanúšikov, ktorí sa dostanú do Zvolena skôr a prípadne sa budú pohybovať v okolí haly – príprava občerstvenia na „celý deň“ aj mimo haly a samozrejme hygienického zabezpečenia okolia miesto konania. Takže sa už teraz zaoberáme všetkými „drobnosťami“ okolo akcie.“

Slovensko síce dostalo nový termín, ale mesto a miesto konania ostáva rovnaké – teda Zimný štadión vo Zvolene. Vstupenky zostávajú v platnosti. „Tým pádom sa vstupné nebude vracať, nateraz sa nebude ani meniť cena vstupeniek, ktoré ostávajú na ďalší predaj. Prípadné zmeny ceny ohlásime vopred. Logicky sa nebudú pridávať žiadne miesta, sedenie a VIP státie pod pódiom je vypredané a už sa budú dopredávať len vstupenky na státie,“ zverejnili Profi Event ďalšie informácie.

Nové termíny svetového turné HELLOWEEN.

Otáznik ostáva okolo špeciálneho hosťa, ktorým mal byť legendárny Udo so svojou kapelou DIRKSCHNEIDER. Keďže sa zmenil termín, kapela nové dátumy ešte nepotvrdila. „Vďaka posunu možno aj Udo s kapelou musí prehodnotiť nové termíny, ale nenechajme prúdiť dohady ako to dopadne. Všetko sa dozvieme už čoskoro.“

Do konania koncertu sa samozrejme okolo HELLOWEEN udeje toho ešte veľa. Ďalšou novinkou je aj posun vydania nového materiálu v zostave s Michaelom Kiskem a Kaiom Hansenom na začiatok roka 2021.

Plagát k novému termínu koncertu HELLOWEEN na Slovensku