Floor Jansen zvažuje vlastnú sólovku. Vzniká dokument o zosnulom spevákovi André Matosovi

Floor Jansen premýšľa a tvorbe sólovej nahrávky. Vyjde dokument o André Matosovi. Nergal o novom albume BEHEMOTH. CANNIBAL CORPSE v štúdiu. Novinky hlásia aj KAMELOT, UADA, NECROPHOBIC, INFER a Lepra (ABORTION).

Floor Jansen počas bratislavského koncertu NIGHTWISH v roku 2018. Foto: Alena Červeňanská

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) sa vyjadrila, že kvôli súčasnej pandémii má viac času a tým pádom začína viac rozmýšľať nad tvorbou sólovej nahrávky. Pričom dodala, že by určite nešlo iba o rock alebo metal. Rada by podľa jej slov v tomto smere urobila niečo iné.

Brazílsky umelec André Matos by 14. septembra 2021 oslávil 50. narodeniny a práve v tento dátum vyjde dokument s názvom „André Matos: Maestro of Rock“. Projekt začal v roku 2018, keď André autorizoval rozhovory, kde rozprával o svojom živote a rôznych fázach svojej kariéry. Východiskový bod pre režiséra Andersona Belliniho a scenáristu Thiaga Rahal Maura bol rozhovor, kde André cez päť hodín rozprával o rôznych témach. Po jeho nečakanej smrti, ktorej prvé výročie je práve dnes (8. júna 2019), sa do dokumentu zapojila aj jeho rodina, aby poskytla stovky klipov z jeho osobného archívu a film sa tak mohol dokončiť. Pod správou nájdete prvý trailer.

Nergal prezradil, že BEHEMOTH začali proces písania nového albumu. „Ďalší album BEHEMOTH by nemal byť dlhší ako 40 minút. Z dôvodu môjho myslenia a spôsobu ako to vidím. Je pre mňa ťažké to vysvetliť. Cítim, že to tak nechcem. Máme nejaké kúsky hudby, ale zatiaľ to nie sú hotové piesne. Nechcem muziku s prehnanou stopážou a aby boli ľudia zmätení. Sú tu niektoré kapely, nechcem spomenúť ich mená – začínajú na „I“ alebo na „M“, ktoré sú úžasné a milujem ich, ale mali by robiť kratšie nahrávky,“ vyjadril sa Nergal v rozhovore pre Knotfest.com.

Death metalisti CANNIBAL CORPSE nahrávajú v štúdiu Mana Recording nový a zatiaľ nepomenovaný album. V štúdiu by mal chýbajúceho Pata O´ Briena nahradiť Erik Rutan. Zatiaľ posledný album „Red Before Black“ vydali v roku 2017.

Melodici KAMELOT vydajú 14. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nové DVD/Blu-ray „I Am the Empire – Live from the 013“. Živák ponúkne záznam koncertu zo 14. septembra 2018 z koncertnej siene Poppodium 013 v holandskom Tilburgu. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Sacrimony (Angel of Afterlife)“, v ktorej hosťovali Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY) a Elize Ryd (AMARANTHE).

Melodickým black metalistom UADA vyjde v septembri u vydavateľstva Eisenwald nový album „Djinn“. Ako prvú ukážku z neho zvolili titulnú skladbu.

Švédi NECROPHOBIC vydajú v tomto roku nový štúdiový album „Dawn of the Damned“. Prvou ochutnávkou z neho bude singel „Mirror Black“, ktorý vyjde aj samostatne, presnejšie 17. júla a bude doplnený o live verziu skladby „Darkside“.

Košickí death/black metalisti INFER zverejnili (NA TOMTO ODKAZE) novú skladbu „Into the Pit of Gehenna“ z chystanej dosky „Aeon of Deathless Blight“. Tá vyjde 20. júna prostredníctvom vydavateľstva Nigredo Records.

Lepra z kapely ABORTION má nový grindcorový projekt s názvom INFECTED WORDS. V digitálnej forme vydal prvú nahrávku „Play Fast…Die Last“. Pre jej vypočutie klikajte SEM.