Dočkáme sa ďalšieho albumu projektu AYREON. Novinky hlásia aj GORGUTS alebo KATALEPSY

Projekt AYREON vypustí do sveta ďalší originálny počin. GORGUTS sa chystajú pracovať na novom albume. KATALEPSY zverejnili novú skladbu. JOB FOR A COWBOY by sa radi dostali do štúdia.

Arjen Lucassen z AYREON

Holandský projekt AYREON, za ktorým stojí Arjen Lucassen, je pripravený vypustiť do sveta nový album. Novinka dostala názov „Transitus“ a na pulty predajní sa dostane 25. septembra prostredníctvom vydavateľstva Music Theries Recordings. Ako avizoval projekt v tlačovej správe, medzi hosťami sa objavia nové i staré tváre. Simone Simmons z EPICA, Dee Snider z TWISTED SISTER, Joe Stariani, Marty Friedman, Tommy Kalevik z KAMELOT alebo Tom Baker z DOCTOR WHO. Album vyje ako 2 CD, 2 LP a jedno bude obsahovať inštrumentálne verzie skladieb a vo forme 5-diskového Earbooku. Fanúšikovia sa v tejto verzii môžu tešiť na klasické albumové 2 CD, jedno cd bude obsahovať inštrumentálnu verziu niektorých piesní, ďalšie CD bude s vokálnymi verziami skladieb a posledný disk bude DVD s bonusovými zábermi a množstvom ďalšieho materiálu. Pod správou nájdete aj trailer na chystaný album.

Gitarista a vokalista Luc Lemay z kapely GORGUTS prezradil, že čoskoro začne komponovať materiál pre nadchádzajúci album. Zatiaľ poslednú radovku „Colored Sands“ vydali v roku 2013.

Ruská úderka KATALEPSY zverejnila novú skladbu „No Rest No Peace“ z chystanej dosky „Terra Mortuus Est“. Tá vyjde 31. júla prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records.

Americká formácia JOB FOR A COWBOY mala byť v týchto dňoch v štúdiu, to však prekazil koronavírus. Prezradil to producent Jason Suecof. Posledný album s názvom „Sun Eater“ vydala kapela v roku 2014.