Veteráni NAPALM DEATH vydajú v septembri ďalší album, novinka MEGADETH bude progresívna

NAPALM DEATH vydajú nový album. Novinka od MEGADETH má byť veľmi progresívna. KAMELOT zverejnili ukážku z nového DVD/Blu-ray. VENOM chystajú kolekciu demo nahrávok. Slovenské kapely MOTORSCREAM PROJECT a MARTUROS nahrali nové videoklipy. THE PRETTY RECKLESS tento rok zrejme nový album nevydajú.

NAPALM DEATH

Grindcoroví veteráni NAPALM DEATH oznámili, že 18. septembra im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album „Throes of Joy in the Jaws of Defeatism“. Novinka ponúkne 12 skladieb, pričom prvý singel v podobe titulného songu vyjde 24. júla. „Fráza, ktorá mi utkvela v hlave, keď som premýšľal o textovom smerovaní tohto albumu, bola „tí druhí“. V tom čase ste mohli vidieť ako sa zvyšuje strach a paranoja zo všetkého, z migrujúcich ľudí a z ľudí s premenlivou sexualitou, čo sa začalo prejavovať protichodnými reakciami hraničiacimi s násilím. Nie každý sa k tomu uchýlil, ale aj základný nedostatok porozumenia sa môže stať toxickým. Obal albumu využíva bielu holubicu ako všeobecný symbol slobody a spolupráce, ktorá bola násilne ubitá sterilizačnou rukou. V krvi môžete vidieť symbol rovnosti, čo dokazuje, prinajmenšom vizuálne, že na konci tu rovnosť je. Pozitívom medzi mnohými negatívami, podobne ako aj názov albumu, ktorý je tak trochu oxymoron, je oslava ľudstva dokonca aj v drviacich čeľustiach negativity,“ vyjadril s v tlačovej správe vokalista Mark „Barney“ Greenway.

NAPALM DEATH – Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

Basgitarista David Ellefson prezradil, že nový album MEGADETH bude veľmi progresívny. „Je to veľmi technicky náročná nahrávka. Dave Mustaine a ja, sme sa zhodli, že na tomto albume sú riffy, ktoré sú na zahratie oveľa náročnejšie ako čokoľvek na „Rust In Peace“. Je to šialene progresívny album. Pamätám si, ako som počul, keď som bol malý, ako Geddy Lee a Neil Peart z RUSH zahrali niečo ľudsky nemožné. Rovnaký pocit som mal teraz na našej nahrávke s bubeníkom Dirkom Verbeurenom. Vravel som si: „Kurva, toto je okamih, ktorý som doteraz nezažil.“ Kto vie, možno som potreboval 55 rokov, aby som to zažil a dosiahol so skúseným chlapíkom ako je Dirk. To je tá emócia, ten oheň a duch, ktorý je okolo nového albumu,“ vyjadril sa v rozhovore pre web Metal Rules.

Kapela KAMELOT zverejnila ukážku z chystaného DVD/Blu-ray „I Am the Empire – Live from the 013“ v podobe piesne „Phantom Divine (Shadow Empire)“ s hosťujúcou Lauren Hart (ONCE HUMAN). Spomínaný živák vyjde 14. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Veteránom VENOM vyjde 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva BMG kolekcia raritiek a ranných demo nahrávok z obdobia 1979 až 1984 s názvom „Sons of Satan“.

Slovenská formácia MOTORSCREAM PROJECT natočila videoklip ku piesni „Chrome Intruder“, ktorá sa bude nachádzať na ich chystanom albume. Novinka by mala vyjsť v septembri a obsahovať 9 autorských skladieb.

Prievidžania MARTUROS taktiež nahrali zbrusu nový videoklip ku piesni „As You Sow, So Shall You Reap“. Výsledok nájdete nižšie.

Americká formácia THE PRETTY RECKLESS tento rok zrejme nevydá nový album „Death by Rock and Roll“ a ani nemá stanovený presný termín. Kapela si totiž nevie predstaviť, že vydá album a následne ho nebude môcť podporiť na turné. Každopádne, o ďalšie ukážky v podobe singlov fanúšikovia neprídu.