Železničný masaker vo Svite privíta v polovici augusta 9 kapiel

Opäť na tom istom mieste, v jedinečnom retro prostredí pri vlakovej stanici Svit, bude znieť metal. Fanúšikom sa predstaví 9 kapiel.

YBCA (Cze – Brno) – rock´n´roll
NEKULTÚRA (Sk – Hlohovec) – punk
GUZZLE BOOZE (Sk – Banská Bystrica) – thrash/speed metal
MAD DAYS (Cze – Praha) – crossover rock
REALMS OF CHAOS (Sk – Banská Bystrica) – death metal
STRAIGHT HATE (Pol – Chelm) – grindcore/death metal
DARKWIND (Cze – Frýdek-Místek) – black/death metal
SLIGHT LIE (Sk – Prešov) – arrogant metal
CIRCULAR SAW (Sk – Šurany) – thrash/black/death metal

Sobota 15.8.2020, Svit – Areál za vlakovou stanicou
Štart: 13:30, vstupné: 7 eur

„Keďže sa rekonštrukcia železničnej stanice Svit a okolné práce odkladajú na neurčito, nič nám nebráni v tom, aby sme aj tento rok usporiadali náš (váš) amatérsky mini festival Svit Železničný Masaker,“ uviedli organizátori augustového podujatia.

„Vieme, že nemôžeme konkurovať nejakým iným festivalom, ale to ani nikto z nás nechce. Železničný Masaker je jednodňová akcia, kde sa pri dobrej muzike a rodinnej atmosfére stretnú všetci dobrí priatelia. Celý festival je robený skoro na kolene, bez akéhokoľvek zisku,“ informovali organizátori.

Podujatie organizuje partia nadšencov len a len z čistej lásky k hudbe. Line-up sme nastavili tak, aby si každý prišiel na svoje. Tešiť sa môžete na 9 kapiel, od punku až po grindcore.

SLIGHT LIE
Celý program nám otvorí namakaný arogantný heavy metal z Prešova, kapelka SLIGHT LIE. Pomerne nové meno na slovenskej scéne, ale chlapci sa pomaly derú dopredu a ich muzika hovorí za všetko!

DARKWIND
Vydarený black/death z Frýdku-Místku. Páni a dáma za mikrofónom nie sú žiadni nováčikovia na scéne. Na konte majú dva albumy a hrať sa bude hlavne z ich aktuálnej nahrávky „Ventum Tenebris“.

STRAIGHT HATE
Máte radi švédsky death metal alebo uprednostňujete grindcore? Mix oboch žánrov nám naservíruje poľský buldózer STRAIGHT HATE! Kapela, ktorá trápi naše ušné bubienky od roku 2008, má za sebou dva dlhohrajúce albumy a hlavne ten posledný „Black Sheep Parade“ je nepochybne jeden z najsilnejších grindových albumov minulého roka. Bude to masaker!

REALMS OF CHAOS
Chalani majú nahratú prvotinu „The Seed“ a momentálne rokujú s potenciálnym vydavateľom. Podľa doteraz zverejnených skladieb je však jasné, že ich debut narobí poriadny rozruch nielen na domácej, ale aj na svetovej metalovej scéne!

MAD DAYS
Rocková kapela z Prahy, na čele s energickou líderkou Aleksandrou Laurentis si získala status nekompromisne nadupaných koncertov. Kapela absolvovala rozsiahle koncertné turné, ktorého súčasťou bola aj zastávka na festivale Pol´and´Rock, kde pred poľským publikom odohrali s veľkým úspechom svoju šou. MAS DAYS vystúpia premiérovo na Slovensku, práve na festivale Železničný Masaker.

GUZZLE BOOZE
Speed/thrash metalová štvorica spod Urpína, s ostrieľanými borcami z kapiel ACID FORCE a BLOODY REDEMPTION. Svižné tempá, agresivita, ale hlavne poriadny metalový nárez, to sú GUZZLE BOOZE.

NEKULTÚRA
Je našim nepísaným pravidlom, že na súpisku sa vždy snažíme dať jednu punkovú kapelu. Tentokrát padla voľba na hlohoveckých punkáčov NEKULTÚRA. Spolu s kapelou, ktorá svoj žáner definuje ako neprispôsobivý punk, oslávime 20 rokov NEKULTÚRY.

YBCA
Brnenské komando humoru YBCA na čele s principálom Parambom. Kapela, ktorá je na scéne skoro 30 rokov a v jej radoch pôsobí väčšina brnenskej metalovej smotánky. Napríklad muzikanti z kapiel ROOT, BIG BOSS či ASGARD. Okrem skladieb z aktuálneho albumu „Loupežníci“, nám iste zahrajú aj nejaké covery známych hitoviek. Zábava zaručená!

CIRCULAR SAW
Thrash/black metalová kapela vznikla v roku 2014 v Šuranoch. Za svoju pomerne krátku existenciu odohrali niekoľko koncertov na Slovensku, ale aj v Česku, Maďarsku či Poľsku. Po personálnych zmenách v druhej polovici minulého roka, sa nová tvorba kapely uberá skôr do death metalu. Prvé koncerty v novej zostave kapela zahrala začiatkom roka 2020.

FB Event

Plagát ku akcii

Tlačová správa