Nádielka čerstvých správ: IHSAHN, ACCEPT, EXODUS, MESHUGGAH či Anneke van Giersbergen

IHSAHN vydá nové EP. ACCEPT obnovili nahrávanie nového albumu. EXODUS pracujú na nových skladbách. MESHUGGAH chystajú nový album. NECROPHOBIC a CRIPPLED BLACK PHOENIX zas nové albumy. Anneke Van Giersbergen vydá nový live album. FINNTROLL, KILLCHAIN a ONSLAUGHT zverejnili nové skladby.

IHSAHN

IHSAHN oznámil, že 11. septembra mu prostredníctvom vydavateľstva Candlelight Records vyjde 5 skladbové EP „Pharos“. Pod správou nájdete ukážku v podobe piesne „Spectre at the Feast“. Na novinke budú aj dva covery, konkrétne „Roads“ od PORTISHEAD a „Manhattan Skyline“ od A-HA s hosťujúcim Einarom Solbergom z LEPROUS.

Veteráni ACCEPT obnovili nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Nahrávacie session prebiehajú na diaľku. Producent Andy Sneap pracuje vo svojom štúdiu v anglickom meste Ripley a gitarista Wolf Hoffmann pripravuje skladby v Nashville. Umožňuje im to program Steinberg VST Connect Pro, ktorý nahráva v profesionálnej kvalite bez ohľadu na to, kde sa hudobníci nachádzajú. Stačí im na to počítač a internet.

Thrash metalisti EXODUS pracujú na nových skladbách. Dokazuje to instagramový príspevok gitaristu Garyho Holta, v ktorom tvrdí, že nová nahrávka bude pekelná a dodal, že úroveň agresivity a energie je príliš veľká, aby sa dala zmerať. Kapela by sa mala v septembri odobrať do nahrávacieho štúdia.

 

View this post on Instagram

 

We are creating some INSANE shit! I’m telling ya, this record is gonna be pure fire. The aggression and energy level is too high to measure

A post shared by Gary Holt (@garyholt_official) on

Kapela MESHUGGAH nebude počas leta budúceho roka koncertovať kvôli zmeneným termínom jednotlivých festivalov, ale taktiež kvôli tomu, že začala pracovať na novom albume. Leto 2021 tak využije na to, aby tvorbu albumu dotiahla dokonca.

Anneke Van Giersbergen a komorný orchester Kamerata Zuid odohrali v decembri minulého roka niekoľko koncertov v severnom Brabantsku, kde sa Anneke narodila a vyrastala. Všetkých sedem vystúpení sa nahrávalo. Anneke spolu s umeleckým riaditeľom a dirigentom Frankom Adamsom vybrali najlepšie kúsky pre album „Let the Light In“, ktorý vyjde 31. júla. Na TOMTO ODKAZE si môžete vypočuť skladbu „Circles“.

Folkáči FINNTROLL zverejnili novú skladbu „Ormfolk“ z chystanej nahrávky „Vredesvävd“. Tá má dátum vydania stanovený na 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Švédi NECROPHOBIC vydajú 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Dawn of the Damned“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Mirror Black“, ktorú podporili aj videoklipom.

Kapela CRIPPLED BLACK PHOENIX prezradila, že 9. októbra jej prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist vyjde nový album s názvom „Ellengæst“. Novinka ponúkne 8 skladieb.

Thrasheri ONSLAUGHT vypustili do sveta nový song „Bow Down to the Clowns“ podporený aj obrazovým materiálom. Skladba pochádza z novej dosky „Generation Antichrist“, ktorá vyjde 7. augusta prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Košická úderka KILLCHAIN sa hlási o slovo s novou skladbou „Deus Deceptor“ z chystanej štúdiovky „Rottenness“.