Deicide – In the Minds of Evil

Po dvoch rokoch od toho ako Glen Benton spolu so svojou družinou posielali Boha do pekla, pokračuje ich rúhanie aj na novej štúdiovej nahrávke, ktorá dostala názov „In The Minds Of Evil“.
Ešte pred tým ako sa pustíme do hodnotenia albumovej novinky DEICIDE, vrátim sa vrátim späť k ich predošlému počinu „To Hell With God“, ktorý bol prijatý skôr väčšou kritikou ako pochvalami, či už od fanúšikov alebo hudobných publicistov. Pre mňa je to však spolu s albumom „The Stench Of Redemption“ najsilnejší materiál od rozpadu pôvodnej zostavy v roku 2004, kedy kapelu opustili bratia Hoffmanovci. Mimochodom, ak niekto z vás čaká na to, že by DEICIDE opäť hrali v pôvodnej zostave, tak rýchlo na to zabudnite, pretože slovné útoky medzi Glenom Bentonom a spomínanými bratmi pokračujú aj po dlhých desiatich rokoch a stále na seba nekompromisne prskajú síru a rôzne urážky. Oproti minulému albumu sa zmenila aj zostava. Z kapely odišiel gitarista Ralph Santolla (ex-OBITUARY) a nahradil ho Kevin Quirion (ORDER OF ENNEAD).

God cannot hear you, he is deaf to your pleas.


Poďme však už k novému albumu. Novinku produkoval Jason Suecof (TRIVIUM, AUGUST BURNS RED, THE BLACK DAHLIA MURDER, ALL THAT REMAINS, WHITECHAPEL, DEVILDRIVER) a tá ponúka klasický death metal, aký DEICIDE servírujú už niekoľko rokov. Album začína pekne z ostra, keď prvé štyri skladby sú rýchle a nekompromisné vypaľovačky spolu s dobrými riffmi a výborným vokálom. Glen Benton v niektorých momentoch vypúšťa z hrdla snáď ešte väčšiu zlobu ako v minulosti. Okrem rýchlych sypačiek obsahujú songy aj celkom dobré, miestami až slayerovské sólové vyhrávky.



Kameň úrazu prichádza (alebo skôr začína) v strednej časti albumu, kedy skladby už nie sú také presvedčivé, no stále je to ešte na dobrej úrovni. V prostrednej časti zaujala najviac skladba „Even The Gods Can Bleed“, väčší problém však prichádza ku koncu albumu. Napríklad dvojkombináciou „Trample The Cross“ alebo Fallen Silence“, kde hlavne v druhej menovanej mi dosť vadí tuctový refrén. Avšak zachraňuje to úplne posledná skladba, ku ktorej natočili aj videoklip, so zaujímavo zakomponovanou sólovou vyhrávkou „End The Wrath Of God“, ktorú považujem za úplný vrchol celého albumu.

Christ and religion is only for show…


Dosť som nový album porovnával s predošlou doskou a myslím, že na novinke trochu nastavenú latku podliezli. Albumu nechýba potrebná kvalita, ale oproti „To Hell With God“ je tu v niektorých skladbách akosi menej nasratosti a energie. Čo sa týka textovej stránky albumu, tak tu nič nové sa nedeje, už samotné názvy skladieb prezradia o čo ide, čiže len stará dobrá nenávisť k náboženstvu a jeho nezmyselného nasledovania. Na záver dodám už len toľko, že DEICIDE nahrali svoj klasický materiál, avšak úroveň kvality si držia stále vysoko.

Žáner: death metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Century Media Records
Dátum vydania: 25.11.2013
Web: https://www.facebook.com/OfficialDeicide
Zostava:
Glen Benton – vokál, basgitara
Jack Owen – gitara
Kevin Quirion – gitara
Steve Asheim – bicie
Diskografia:
Deicide – 1990
Legion – 1992
Once Upon The Cross – 1995
Serpents Of The Light – 1997
Insineratehymn – 2000
In Torment In Hell – 2001
Scars Of The Crucifix – 2004
The Stench Of Redemption – 2006
Till Death Do Us Part – 2008
To Hell With God – 2011
In the Minds of Evil – 2013
Tracklist:
In the Minds of Evil (3:53)
Thou Begone (3:44)
Godkill (3:11)
Beyond Salvation (2:57)
Misery ff One (3:21)
Between the Flesh and the Void (3:54)
Even the Gods Can Bleed (2:58)
Trample the Cross (3:00)
Fallen To Silence (3:09)
Kill the Light of Christ (3:30)
End the Wrath of God (3:13)
Definitíva:
DEICIDE na novom albumu neponúkajú
 nič nové či prevratné, len remeselne,
avšak veľmi dobre odvedenú prácu.

Autor: Prco

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla