Gitarista KATAKLYSM opísal svoj boj s koronavírusom. Novinky aj od VISIONS OF ATLANTIS či DEVILDRIVER

Jean-François Dagenais (KATAKLYSM) bojoval s koronavírusom. VISIONS OF ATLANTIS vydajú živák so symfonickým orchestrom. DEVILDRIVER vydajú nový album o niečo skôr. ABORTION dokončujú novú štúdiovku. SHATTERED MIND vydajú prvé EP.

Jean-François Dagenais. Zdroj: fb KATAKLYSM

Gitarista kanadskej death metalovej úderky KATAKLYSM a jeden z jej zakladajúcich členov Jean-François Dagenais mal pozitívny test na koronavírus. A podľa jeho slov mu vírus dal poriadne zabrať. Dagenais sa prihovoril fanúšikom prostredníctvom oficiálneho facebooku kapely. „Najprv sa chcem poďakovať za podporu od všetkých našich úžasných fanúšikov a hudobných kolegov z celého sveta. Naozaj mi to pomohlo. Minulý týždeň začal ako vždy. Robil som promo pre nový album KATAKLYSM a nič sa nedialo. V stredu ráno som sa prebudil a cítil som sa, akoby ma prešiel vlak. Mal som horúčku, bolelo ma telo a bol som bez šťavy. Na druhý deň som šiel ku svojmu lekárovi, ktorý zistil, že som pozitívny na koronavírus. Pritom stále nosím rúšku, umývam si ruky a von chodím len v prípade nutnosti. Našťastie, cez víkend som sa už opäť začal cítiť lepšie. Naďalej som doma v karanténne so svojou rodinou, ktorá je našťastie v poriadku. Nechcem z toho robiť veľkú vec, ale chcem upozorniť na to, že to môže dostať ozaj ktokoľvek. Prvých pár dní bolo vskutku náročných, teraz mi je už lepšie a prekonám to.“

Melodici VISIONS OF ATLANTIS vydajú 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records svoj vôbec prvý živák „A Symphonic Journey to Remember!“. Pôjde o záznam koncertu s Pražským symfonickým orchestrom, ktorý odohrali minulý rok na festivale Bang Your Head!!!. Nižšie nájdete ukážku v podobe piesne „Heroes of the Dawn“.

Kapela DEVILDRIVER oznámila malú zmenu v dátume vydania nového albumu „Dealing with Demons I“. Novinka vyjde o niečo skôr, presnejšie 2. októbra (pôvodne 9.10.) prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Nitrianski grindcoristi ABORTION prezradili, že na nový album už nahrali vokály a taktiež, že sa nebude volať „Infected“ ako bolo avizované, ale „No Lives Matters“. Vydanie je naplánované na jeseň prostredníctvom vydavateľstva Bizarre Leprous Production.

Bratislavská formácia SHATTERED MIND vydá 1. septembra svoje prvé EP s názvom „Living in the Past“. Pod správou si môžete vypočuť singel „Expectations“, ktorý podporili aj videoklipom.