Stredajší blok noviniek: LAMB OF GOD, BELPHEGOR, SKELETAL REMAINS či PERVERSITY

LAMB OF GOD chystajú dva koncertné livestreamy. BELPHEGOR vydajú remastrovanú verziu tretej štúdiovky. SKELETAL REMAINS s novým klipom. CRIPPLED BLACK PHOENIX zverejnili novú skladbu. PERVERSITY remastrovali debutový materiál.

LAMB OF GOD

Americká formácia LAMB OF GOD oznámila na september dva koncertné live streamy. Počas prvého (18. septembra o 23:00) odohrá aktuálny bezmenný album v celej dĺžke a druhý, naplánovaný na 25. septembra (o 23:00), bude patriť albumu „Ashes of the Wake“, ktorý taktiež odznie v plnom rozsahu. Ako hostí, ktorí začnú o hodinu skorej, si zvolili BLEED FROM WITHIN a WHITECHAPEL.

Rakúski neznabohovia BELPHEGOR vydajú 6. novembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records remastrovanú verziu albumu „Necrodaemon Terrorsathan“, ktorý oslavuje 20 rokov od vydania. Ako digitálny singel vydajú 18. septembra nanovo nahratú titulnú skladbu.

Old school death metalová formácia SKELETAL REMAINS natočila nový videoklip k songu „Dissectasy“ z chystanej štúdiovky „The Entombment of Chaos“. Tá vyjde 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Kapela CRIPPLED BLACK PHOENIX zverejnila novú pieseň „Lost“ podporenú aj obrazovým materiálom. Skladba pochádza z chystaného albumu „Ellengæst“, ktorý uzrie svetlo sveta 9. októbra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Prešovská death metalová úderka PERVERSITY vydala 28. augusta reedíciu debutového albumu „In the Garment of Lust“ pod hlavičkou vydavateľstva Metal Age Productions. Debut nahrávali v roku 2002, pôvodne ho vydalo francúzske vydavateľstvo Perennial Quest Records. „Tento album nám otvoril dvere do undergroundu, chceli sme ho pri 25. výročí našej existencie pripomenúť fanúšikom, pretože sa naň trocha pozabudlo a noví mladí fanúšikovia ho ani nepoznajú“ prezradil líder kapely Dodi Košč. Kapela v decembri 2019 na novo nahrala skladbu „The Worms Among Us“ z prvého kazetového dema „The Embrassed“ (1997) a dali ho ako bonus na toto cd. V popradskom štúdiu urobil Martin Barla aj remaster pôvodného zvuku, vznikol nový artwork a vnútorný booklet. „Nový obrázok je vlastne pôvodná maľba z roku 2002 nášho vtedajšieho basáka, ktorá slúžila ako promo pre debutový album,“ vysvetlil Košč.