Dožinky na metalový spôsob. V Brezne vystúpia štyri slovenské kapely

V breznianskom Dark Klube sa chystá koncert nazvaný Dožinky v časoch po žatve. Akciu má na starosti Thunder Art Booking.

KRAJINY HMLY (Sk) – pagan black metal
BLOODY REDEMPTION (Sk) – death metal
SOLIPSISM (Sk) – atmospheric black metal
GJOLL (Sk) – folk metal

Sobota 12.9.2020, Brezno – Dar Klub
Štart: 16:00, vstupné: 7 €

Ako hlavná kapela sa predstaví pagan black metalová zostava KRAJINY HMLY, ktorá svoj debutový koncert odohrala v marci tohto roku. Melodický pagan black metal v podaní tejto skupiny sa venuje predovšetkým tematike vzťahu človeka a prírody. Kapela nedávno ohlásila doplnenie zostavy o druhého gitaristu.

BLOODY REDEMPTION sú domácou odozvou na death metal starej školy. Ich debutový album „Infected Minds“ už čoskoro očakáva svojho nasledovníka, čo veští, že si vypočujeme aj nejaké nové skladby. Revúčania budú jediným death metalovým zástupcom tohto večera.

Mladú krv na scéne budú zastupovať domáci SOLIPSISM s ich atmosferickým black metalom. Kapela vydala svoju prvotinu s názvom „Trhliny v (ne)skutočnosti“ pod rumunským labelom Sun and Moon Records. Toto bude jeden z ich prvých koncertov vôbec.

Pravú stredovekú zábavu na akciu prinesú východniari GJOLL, ktorí predstavia svoju verziu severského folku. Spolok známy predovšetkým v kruhoch priaznivcov oživenej histórie nám bude hrať až kým nepadnete od únavy!

Okrem tradičného hudobného koncertu sa môžete tešiť aj na historicko-etnografickú prednášku o tradičnom sviatku slovanských Dožiniek. V rámci akcie si tento sviatok pripomenieme poďakovaním za úrodu a prípitkom medovinou.

Nech oheň tradícií horí večne! Vidíme sa pri poriadnej hugáňskej zábave!

FB Event

Plagát ku akcii.

Tlačová správa