Nachádzajú sa RAMMSTEIN v štúdiu? KREATOR a OBITUARY pracujú na novej muzike

RAMMSTEIN v štúdiu? KREATOR a OBITUARY pracujú na novej hudbe. SIX FEET UNDER zverejnili novú skladbu. Anette Olzon sa chystá nahrávať ďalší sólový album.

RAMMSTEIN

RAMMSTEIN sa údajne vrátili do štúdia La Fabrique. Viacerí členovia kapely mali byť spozorovaní v Saint-Rémy-de-Provence na juhu Francúzska, kde sa štúdio nachádza. O ceste do krajiny galského kohúta informovali na sociálnych sieťach aj ľudia, ktorí RAMMSTEIN pri nahrávaní zvyčajne pomáhajú. Ešte dodáme, že bubeník Christoph Schneider v júni potvrdil, že karanténnu situáciu využili na tvorbu novej hudby.

Z príspevkov na Instagrame vieme, že thrash metalisti KREATOR sú už nejaký čas v nahrávacom štúdiu v nemeckom Essene. Situáciu teraz priblížil gitarista Sami Yli-Sirniö. „Sessions pre nový album sú zábavné a celková atmosféra a nálada je veľmi dobrá.“ A ako vyzerá proces skladania? „Hlavným skladateľom je samozrejme Mille Petrozza. Potom nám pošle nejaké ukážky a spoločne ich všetci aranžujeme a prinášame nové nápady, pokúšame sa ich vylepšiť a niekedy aj samozrejme priniesť vlastné nápady. To robíme práve teraz a snažíme sa dosiahnuť čo najlepší výsledok, pretože na albume chceme naozaj tvrdo pracovať,“ vyjadril sa pre webzine Poisoned Rock.

Death metaloví veteráni OBITUARY začínajú pracovať na novej hudbe. „Začali sme písať nejaký nový materiál pre ďalší album a čoskoro začneme cvičiť. Urobíme niečo naozaj super, ale zatiaľ to ešte nemôžem oznámiť. Ohlásime to asi o týždeň. Momentálne to nechcem povedať, pretože sa nechcem dostať do problémov. Ale bude to super a odpálime to na všetkých sociálnych sieťach. Asi tri alebo štyri mesiace sme akosi nič nerobili len preto, že svet bol šialený a myslím si, že je to stále šialené. Takže teraz začíname vyberať nástroje a robiť nové veci. Naša nádej je v roku 2021. Možno v prvej polovici roka vydáme nový album,“ vyjadril sa basgitarista Terry Butler v rozhovore pre Heavy Culture.

Death metalisti SIX FEET UNDER zverejnili novú skladbu „Zodiac“ z chystanej dosky „Nightmares of the Decomposed“. Tá vychádza 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Anette Olzon (ex-NIGHTWISH) pracuje na druhej sólovej nahrávke. „Tento album bude od prvotiny „Shine“ veľmi odlišný. Bude tvrdší, rýchlejší a s inými textami. Budúci víkend sa chystám nahrať vokály. Stále mám na dokončenie albumu niekoľko mesiacov, ale keďže pracujem na plný úväzok ako zdravotná sestra, chcem sa vyhnúť stresu,“ uviedla na svojej facebookovej stránke.