Očakávaný nový album AC/DC už v novembri. Čerstvé správy aj od AMON AMARTH či JINJER

AC/DC prezradili detaily o novom albume. AMON AMARTH s novým klipom. Corey Taylor ponúka zábery z natáčania videoklipu. JINJER s novým live videom. DEMONICAL zverejnili novú skladbu. NASUM vydajú DVD. FUNUS vydali svoju prvú demo nahrávku.

AC/DC

Veteráni AC/DC oznámili, že 13. novembra im vyjde dlho očakávaný nový album s názvom „PWR/UP“. Spevák Brian Johnson prezradil ako sa kapela pre túto nahrávku spojila. „Je to niečo, čo si pravdepodobne nikto nemyslel, že sa stane. Bolo to asi v roku 2018, keď Angusa Younga kontaktovala nahrávacia spoločnosť, ktorá povedala: „Máte chuť urobiť album?“ A Angus odpovedal: „No, spýtame sa chlapcov“. A myslím si, že sme všetci povedali okamžite – áno. Potom sme v auguste odišli do Vancouveru a hneď tam bolo to puto, ktoré sa vybudovalo za viac ako 38 rokov od môjho príchodu do kapely. Bol to skvelý čas,“ uviedol v rozhovore pre rádio Rock 100.5 Atlanta. Johnson zároveň vyvrátil dohady o tom, že by na novom albume mal hrať gitarista Malcolm Young, ktorý v roku 2017 zomrel. Pod správou si môžete vypočuť prvý singel s názvom „Shot In the Dark“.

Vikingovia AMON AMARTH majú nový videoklip ku skladbe „Fafner´s Gold“ z aktuálnej dosky „Berserker“.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) zverejnil zábery zo zákulisia z natáčania videoklipu k piesni „CMFT Must Be Stopped“ z debutovej sólovky „CMFT“.

Ukrajinská formácia JINJER sa hlási o pozornosť s novým live videom k piesni „Sit Stay Roll Over“, ktorá slúži ako promo k novému živáku „Alive in Melbourne“. Ten má dátum vydania stanovený na 20. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Pôjde o audio záznam z vypredaného koncertu, ktorý odohrali 5. marca tohto roka v austrálskom Melbourne.

Švédski death metalisti DEMONICAL vypustili do sveta novú skladbu „Aeons of Death“ z chystaného albumu „World Domination“. Ten vychádza 23. októbra prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records.

Grindcorovej legende NASUM vyjde 18. decembra prostredníctvom vydavateľstva Selfmadegod Records nové DVD „Blasting Shit to Bits – The Final Show“. Spomínané DVD prinesie záznam posledného koncertu kapely z októbra 2012 a doplní to rozhovormi a zábermi zo zákulisia. Nižšie si môžete pozrieť ukážku v podobe songu „Shadows“.

Domáca old-school death metalová kapela FUNUS vydala svoju prvú, päťskladbovú demo nahrávku. Vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE.