DIMMU BORGIR uvažujú o ďalšom albume, MOONSPELL vydajú nový album vo februári

DIMMU BORGIR začínajú pracovať na novom albume. MOONSPELL vydajú nový album. ACT OF DENIAL a PATRIARCHA zverejnili nové skladby. Česká diva Iveta Aman vydá svoj prvý oficiálny singel.

DIMMU BORGIR

Nórska kapela DIMMU BORGIR začína pracovať na nástupcovi zatiaľ poslednej radovky „Eonian“ z roku 2018 (recenzia TU). „Sme na dobrej ceste, aby sme začali písať skladby na ďalší album. Je to dosť dlhý proces, ale nikdy tu nie je nedostatok nápadov či riffov. Pozeráme sa na to, ako to možno trochu zmierniť po orchestrálnej stránke. Je to skôr ako výzva, všetko to zhromaždiť a potom tiež oholiť ten tuk, ktorý v podstate nie je potrebný. Môžem zaručiť, že to nebude trvať 10 rokov. Ľudia by teda nemali byť príliš prekvapení, ak na ďalšom albume dostanú o niečo viac vyzlečenú verziu DIMMU BORGIR,“ vyjadril sa gitarista Silenoz pre podcast Everblack.

Portugalci MOONSPELL vydajú vo februári nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý by mal byť podľa ich slov temný a revolučný. Prvú skladbu z neho zverejnia v novembri.

Veteráni AC/DC zverejnili nový videoklip k prvému singlu „Shot In the Dark“ z dlho očakávanej štúdiovky „Power Up“. Tá oficiálne vychádza 13. novembra.

Superskupina ACT OF DENIAL, v ktorej pôsobia napríklad Björn Strid (SOILWORK), Steve DiGiorgio (TESTAMENT, DEATH) či Krimh (SEPTICFLESH), zverejnila novú skladbu „Down That Line“ z chystaného debutu „Negative“.

Slovenská melodic death metalová PATRIARCHA zverejnila novú skladbu „Singularita“, ktorú podporila aj lyric videom. Táto pieseň je predzvesťou druhej štúdiovky nazvanej „Tumulus“, na ktorej chalani aktuálne pracujú.

Česká operní a metalová zpěvačka Iveta Aman vydává svůj první oficiální singl „Darkness“ ke stejnojmennému připravovanému sólovému albu a přichází s úplně jinou formou a podáním hudby, než na který jsou její posluchači doposud zvyklý. Nejedná se přímo o metalovou skladbu, ale jisté prvky tam jsou. Celá deska nabídne posluchačům Ivety charakteristický hlas a osobitou intepretaci. Cílem je propojení několika žánrů v jeden a vytvořit tak něco jedinečného a originálního. K singlu „Darkness“ vyjde také 1. 1. 2020 videoklip, který byl natočený na Panské skále v obci Kamenický Šenov. – Tlačová správa