Už v závere novembra môžu prísť aj do vašej obývačky. Štyri slovenské kapely chystajú online koncerty

Na Slovensku ojedinelá akcia dostala názov Lockdown Concerts, predstavia sa na nej skupiny SYMFOBIA, MARTUROS, EUFORY a MAD FREQUENCY.

LOCKDOWN CONCERTS

Piatok 27.11.2020
SYMFOBIA (Sk – Nitra) – symphonic metal
MARTUROS (Sk – Prievidza) – heavy metal

Sobota 28.11.2020
EUFORY (Sk – Martin) – heavy/power metal
MAD FREQUENCY (Sk – Turzovka) – nu-metal/grunge

Situácia v kultúre je vážna. Kluby sú zatvorené, mnoho koncertov sa zrušilo, ľudia pracujúci v tejto oblasti ostali bez príjmu. Fanúšikom chýbajú koncerty, kapelám chýbajú fanúšikovia. Klubom ich hostia a takto by sme mohli pokračovať…

Aj SYMFOBIA odohrá online koncert pre fanúšikov. Ilustračné foto: Alena Červeňanská

Občianske združenie Hardrocker sa rozhodlo aj v týchto neľahkých časoch usporiadať koncert. V žilinskom Smer Klub 77 vystúpia štyri slovenské kapely. Samozrejme, všetci rešpektujeme vládne nariadenia a uvedomujeme si, že zdravie je na prvom mieste. A tak po vzore viacerých zahraničných kapiel (BEHEMOTH, GAMMA RAY a podobne), vám organizátori ponúkajú štyri plnohodnotné koncerty so všetkým, čo k tomu patrí. Akurát, fanúšikovia budú sedieť doma, skupiny prídu prostredníctvom live streamu priamo do vašej „obývačky“.

Po dohodách s kapelami, majiteľom klubu, a firmou, ktorá technicky zabezpečí prenos, sme sa rozhodli usporiadať Lockdown Concerts. Suma, ktorá sa vyzbiera z predpredaja online lístkov bude prerozdelená medzi kapely, klub a ďalší personál, ktorý bude prenos zabezpečovať. Touto formou im chceme pomôcť v súčasnej neľahkej situácii. A pomôcť im môžete vy fanúšikovia, ktorí si kúpite lístok a budete môcť pozerať priamy prenos z koncertu jednej zo skupín,“ povedal o myšlienke jeden z organizátorov Michal Roháč z OZ Hardrocker.

V piatok 27. novembra vystúpia dve kapely. O 19:00 príde na rad prvý live stream z koncertu SYMFOBIA, o 21:00 to rozbalia MARTUROS. V sobotu 28. novembra o 19:00 vystúpia EUFORY, o 21:00 si budete môcť vychutnať koncert skupiny MAD FREQUENCY. Vstupné na každý koncert je jednotné – 7,50 €. Po kúpe vstupenky obdržíte kód, ktorý zadáte pred spustením live prenosu kapely, ktorý si vyberiete na stránke Predpredaj.sk.

SYMFOBIA

Dátum: 27.11.2020, štart: 19:00, hrací čas: 60 minút

Predpredaj lístkov TU

FB Event

SYMFOBIA

Nitriansku skupinu SYMFOBIA založil klávesák František Molnár v roku 2015. Ešte v tom istom roku vydali debutový materiál „Way of the Queen“, odohrali niekoľko koncertov. Dokonca predskakovali v Banskej Bystrici hviezdam SABATON a NIGHTWISH pred beznádejne vypredaným amfiteátrom. V roku 2019 uzrel svetlo sveta druhý a stále aktuálny štúdiový počin „Smog of Tomorrow“.

Kapelu SYMFOBIA môžeme pokojne označiť ako slovenské jednotky symfonického metalu. V jej čele sú dve speváčky. Na jednom pódiu sa počas svojej kariéry ocitli aj s takými menami ako THERION, POWERWOLF či ARCH ENEMY. Vlani sa ako jediná slovenská kapela predstavili na hlavnom pódiu festivalu Masters of Rock.

„Rok 2020 mal priniesť skupine množstvo veľkých koncertov. Turné po Česku s legendárnou skupinou CITRON, v lete sme sa mali predstaviť na festivaloch Metalfest v Plzni, Ostrava v Plamenech, či Topfest. Tešili sme sa aj na naše vystúpenie na Winter Masters of Rock v Zlíne, ale kvôli pandémii, tak ako všetci, sme museli naše plány odložiť a zmeniť,“ povedal manažér skupiny Stanislav Černák a pokračoval: „Preto sme privítali takúto možnosť online koncertu pre našich fanúšikov.“

Kapela len prednedávnom oznámila zásadnú zmenu. Obľúbená speváčka Simona Janovičová sa rozhodla opustiť kapelu. Erika Strečková však neostala jedinou speváčkou v SYMFOBII, jej novou partnerkou sa stala Dominika Hodáňová. A práve tento online koncert bude Dominikinou live premiérou v kapele.

MARTUROS

Dátum: 27.11.2020, štart: 21:00, hrací čas: 60 minút

Predpredaj lístkov TU

FB event

MARTUROS

Kapela MARTUROS vznikla v roku 2015 v Prievidzi. Založili ju speváčka Maggee a bubeník Matúš (vtedy gitarista). Po viacerých menších vystúpeniach sa im podarilo hrať so známymi interpretmi ako Marco Mendoza, TÝR, DRAGONHAMMER, GUTALAX či DOOMAS: Vo februári 2019 pod vydavateľstvom Support Underground vydali svoj debutový album „Nameless“. Na prelome rokov 2019 a 2020 nastali interné komplikácie a museli sa poobzerať po novom basákovi a gitaristovi. Netrvalo to dlho a zostava MARTUROS bola opäť kompletná. Kapele tak ako mnoho ďalším nepriala súčasná pandemická situácia a tento rok musela niekoľko koncertov zrušiť. Momentálne pracujú v štúdiu na druhom albume. Ako jeho predvoj zverejnili v júli videoklip k singlu „As You Sow, So Shall You Reap.“

EUFORY

Dátum: 28.11.2020, štart: 19:00, hrací čas: 60 minút

Predpredaj lístkov TU

FB event

EUFORY

Kapelu EUFORY založila bubeníčka Miriama Hodoňová v roku 2008, pôvodne ako revivalovku DEF LEPPARD. Skupina sa vyprofilovala vlastnými skladbami a natočením prvého CD „Flying IslandEufory“ v roku 2015. Tento rok si kapela uvádza ako svoj rok „0“- pre skutočnú hudobnú dráhu skupiny. EUFORY vyhrali niekoľko amatérskych súťaží a od roku 2016 už pravidelne koncertujú na klubových i festivalových pódiách . Druhý album „Higher and Higher“ vydáva kapela u americkej nahrávacej spoločnosti Sliptrick Records v roku 2018 . Kapela sa na Slovensku už zaradila medzi lídrov žánru heavy/power metal.

EUFORY pristupujú k vystupovaniu profesionálne a neustále si svojou hrou, hravosťou a energiou rozširujú svoju fanúšikovskú základňu. Rok 2020 bol však odlišný. Aj napriek pandémii stihli EUFORY odohrať 15 koncertov. Takmer také isté množstvo festivalových vystúpení presunuli na rok 2021. Ďalšou zmenou bola výmena na poste basgitaristu. Dlhoročný člen Aďo Benca sa počas leta rozhodol opustiť formáciu a počas posledného letného koncertu sa stihol rozlúčiť a kapelou aj publikom. EUFORY už majú teda aj nového basáka Filipa Andela, ktorý sa fanúšikom predstaví aj počas tohto online koncertu. Momentálne začali nahrávať tretí album.

MAD FREQUENCY

Dátum: 28.11.2020, štart: 21:00, hrací čas: 60 minút

Predpredaj lístkov TU

FB event

MAD FREQUENCY

Kapela MAD FREQUENCY odohrala svoj dvestý koncert a pridali ešte aj 6 ďalších vystúpení, čím sa určite radia k tým skupinám, ktoré toho stihli tento rok najviac. Osemnásty rok na scéne mali osláviť novým EP „Keď túlaš sa tmou“ a predovšetkým novým albumom „All Done In Vain“. Toto všetko však bude musieť počkať, pretože chalani chcú oslavovať so svojimi fanúšikmi hlavne na koncertoch a festivaloch, ktoré snáď prídu v budúcom roku. Vydanie novinky tak presunuli na neurčito. Čo však chcú stihnúť tento rok určite, je ešte jeden koncert. A tak teda po prvý a dúfajme aj poslednýkrát to bude online zo žilinského Smer Klubu 77.

FB event Lockdown online Concerts

Predpredaj online lístkov

Tlačová správa