SYSTEM OF A DOWN prišli s novými piesňami po 15. rokoch! Zomrel legendárny hudobník Ken Hensley

SYSTEM OF A DOWN zložili dve nové piesne. Zomrel britský hudobník Ken Hensley. JINJER a BLACK TUSK s novými videami. OBSCURA oznámili kto im produkuje nový album. Česká kapela TEMPUS nahrala nový videoklip.

SYSTEM OF A DOWN

Po 15. rokoch čakania sa fanúšikovia SYSTEM OF A DOWN dočkali! Daron Malakian (gitara, vokály), Serj Tankian (vokály), Shavo Odadjian (basgitara) a John Dolmayan (bicie) oznámili vydanie nových dvoch piesní – „Protect the Land“ a „Genocidal Humanoidz“. Podnetom na tvorbu nových piesní bol nedávny konflikt Náhorného Karabachu, kde žije 95 percent Arméncov, a Azerbajdžanu, ku ktorému sa pridalo Turecko, ktoré je zodpovedné za najväčšie násilie, aké za posledných 26 rokov tento región prežil. Skladby si môžete zakúpiť cez Bandcamp, licenčné poplatky sú vyčlenené pre Arménsky fond. „Minulý mesiac som bol hlboko zasiahnutý neoprávnenými a prekvapivými bombovými útokmi na civilných obyvateľov spáchané Azerbajdžanom a Tureckom. Napísal som správu mojim trom spoluhráčom, bez ohľadu na to, ako sa navzájom vnímame, bez ohľadu na to, aké pretrvávajúce problémy z minulosti máme. Musíme ich odložiť, pretože je to väčšie ako SYSTEM OF A DOWN a väčšie, ako sú naše problémy. Musíme urobiť niečo pre podporu našich ľudí. Spojili sme sa cez konferenčný hovor, všetci sme vyjadrili rovnaké znepokojenie a zásadný význam pomôcť nejakým spôsobom. Spôsobom, ktorým to vieme najlepšie – hudbou,“ povedal autor myšlienky, bubeník John Dolmayan.

Vo veku 75 rokov zomrel Ken Hensley, klávesák a hlavný skladateľ kapely URIAH HEEP v rokoch 1970 až 1980. Mimochodom, veľký hit „Lady in Black“, zložil práve Ken Hesley. Všestranný hudobník sa po konci v legendárnej kapele venoval sólovej kariére. Taktiež hosťoval v rôznych projektoch a kapelách. Za všetky spomenieme W.AS.P. či CINDERELLA. Ken Hensley zomrel po krátkej chorobe. Informoval o tom jeho brat prostredníctvom facebooku. „Píšem s ťažký srdcom, aby som oznámil, že môj brat Ken Hensley pokojne zomrel v stredu večer. Jeho krásna manželka Monica bola po jeho boku a utešovala ho v posledných minútach, keď bol ešte s nami. Všetci sme zničení touto tragickou a neuveriteľne neočakávanou stratou. Žiadame vás, aby ste nám poskytli priestor a čas, aby sme sa s tým vyrovnali. Ken bude spopolnený pri súkromnom obrade v Španielsku, takže nás nežiadajte o informácie súvisiace s pohrebom,“ napísal Trevor Hensley.

Ken Hensley (1945 – 2020). Zdroj: bravewords.com

Ukrajinská formácia JINJER sa hlási o pozornosť s novým live videom k piesni „Retrospection“, ktorá slúži ako promo k novému živáku „Alive in Melbourne“. Ten má dátum vydania stanovený na 20. novembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Pôjde o audio záznam z vypredaného koncertu, ktorý odohrali 5. marca tohto roka v austrálskom Melbourne.

Death metalisti OBSCURA oznámili, že ich nový a zatiaľ nepomenovaný album produkuje Fredrik Nordström vo švédskom štúdiu Fredman. V apríli tohto roka nastali u tejto kapely zásadné zmeny, keď kvôli nezhodám v hudobnom smerovaní odišli gitarista Rafael Trujillo, basgitarista Linus Klausenitzer a bubeník Sebastian Lanser. Sám vojak v poli, Steffen Kummerer, oznámil, že pre OBSCURU začína nová kapitola a tak naverboval Christiana Münznera (gitara) a Jeroena Paul Thesselinga (basgitara), ktorí už v minulosti v OBSCURA pôsobili. Zostavu skompletizoval nováčikom Davidom Diepoldom (bicie).

Sludge metalisti BLACK TUSK majú nový videoklip ku skladbe „Seeing Visions“ z dnes (6.11.) vydanej kompilácie raritiek „Years In Black“.

Moravská kapela TEMPUS přichází se svůdným ohnivým rituálem v době vrcholícího keltského svátku Samhainu. Už název „Spellbound“ (překl. „Okouzlený”) prozrazuje něco tajemného a magického. Skupinu si mnoho fanoušků spojí s folkovou tvorbou, ale nový videoklip „Spellbound“ odkrývá i rockovější stránku kapely. Singl zapadá do stylu středověkého rocku, ve kterém kapela v současné době tvoří. Do budoucna se můžete těšit také na druhé CD kapely, na jehož tvorbě se již pracuje. – Tlačová správa