NIGHTWISH odohrajú dva koncerty vo virtuálnej realite, SEPULTURA si zahrá s orchestrom

NIGHTWISH ponúknu v marci dva špeciálne koncerty. SEPULTURA si zahrá s orchestrom. JINJER s novým klipom. Tim Lambesis (AS I LAY DYING) skončil v nemocnici. Novinky hlásia aj slovenské formácie JANESESSION a DAGGEROSE.

NIGHTWISH

Kapela NIGHTWISH oznámila na 12. a 13. marca dva streamované koncerty „An Evening with Nightwish in a Virtual World“, ktoré bude možné sledovať vo virtuálnej realite. Deväťdesiat minútové vystúpenia s rôznymi setlistami budú zahrňovať aj skladby z aktuálnej radovky „Human. :II: Nature.“, ktorá vyšla v apríli tohto roka.

SEPULTURA vystúpi 24. septembra 2021 na festivale Rock In Rio so symfonickým orchestrom Orquestra Sinfonica Brasileira. „Sme veľmi šťastní a poctení, že sme opäť súčasťou Rock In Rio a najmä teraz, v prvý festivalový deň, s najväčším a najsilnejším orchestrom v Brazílii – Orquestra Sinfonica. Máme špeciálny setlist a naživo predvedieme pieseň „Ludwig Van“, ktorú sme nahrali na album „A-Lex“. Je to vynikajúca príležitosť urobiť opäť jedinečnú šou na festivale Rock In Rio,“ vyjadril sa v tlačovej správe gitarista Andreas Kisser.

Ukrajinci JINJER sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Home Back“ z aktuálnej štúdiovky „Macro“.

Tim Lambesis z kapely AS I LAY DYING skončil v nemocnici po tom, čo utrpel popáleniny na 25% tela. Nehodu si privodil pri tom, ako prilieval benzín do ohňa.

Slovenská hard ´n´ heavy stálica JANESESSION, vedená charizmatickou divožienkou Jane Razor, hlási po dvoch rokoch ticha novinku. Na Štedrý deň vychádza na všetkých elektronických platformách u vydavateľstva Mars Group kompilácia úplne všetkých po slovensky spievaných peciek od JANESESSION. Následne na to vychádza aj CD verzia albumu. Väčšina zo skladieb je na albume po prvýkrát. Nahrávka sa bude volať „Ja to dám! (2013 – 2016)“. – Tlačová správa

Slovenská power/thrash metalová skupina DAGGEROSE pripravila počas tohto núteného voľna malé lockdownové video ku skladbe „You Betrayed“. Pieseň pochádza z ich ešte stále aktuálneho albumu „Tombkeeper“. Materiál, ktorý si kapela natočila sama, spracoval Libor Smolárik. – Tlačová správa