ASPHYX nahrali ďalší klip ku chystanej novinke. Schaffera (ICED EARTH) hľadá FBI za účasť na útokoch na Kapitol

ASPHYX, KORPIKLAANI, EVERGREY a THE PRETTY RECKLESS zverejnili nové skladby. Jon Schaffer (ICED EARTH) hľadaný FBI. INFINITE VISIONS nebudú pokračovať. DOOMAS prezradili detaily o novom albume.

ASPHYX

Holandská formácia ASPHYX nahrala videoklip k novej skladbe „The Nameless Elite“ z chystanej dosky „Necroceros“. Dátum vydania je stanovený na 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Jon Schaffer, gitarista a zakladateľ kapely ICED EARTH, je hľadaný FBI za jeho účasť pri útoku na americký Kapitol zo 6. januára. Zvyšní členovia skupiny sa od týchto výtržností jasne dištancovali a dúfajú, že všetci zúčastnení budú postavený pred súd.

Folk metalisti KORPIKLAANI sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe „Niemi“. Tá je súčasťou nového albumu „Jylhä“, ktorý vyjde 5. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Švédi EVERGREY zverejnili novú pieseň „Eternal Nocturnal“ z albumu „Escape of the Phoenix“. Novinka uzrie svetlo sveta 26. februára prostredníctvom vydavateľstva AFM Records.

Projekt Tima Tolkkiho (ex-STRATOVARIUS) s názvom INFINITE VISIONS nebude ďalej pokračovať. Na nahratie debutového albumu bola spustená crowdfundingová kampaň, cez ktorú sa však nepodarilo vyzbierať dostatočnú sumu peňazí. Na rozlúčku s fanúšikmi zverejnili aspoň doterajší materiál.

Slovenská formácia DOOMAS aktuálne nahráva nový album a teraz prezradila, že ich v poradí tretia štúdiovka dostala názov „R´lyeh“. Album bude konceptuálny a zameraný na mýtickeho tvora Cthulhu spisovateľa H.P. Lovecrafta. Nižšie nájdete aj artwork, o ktorý sa postaral Néstor Avalos. Ešte dodáme, že vydanie je naplánované na tento rok.

DOOMAS – R´lyeh

Kapela THE PRETTY RECKLESS vypustila do sveta novú skladbu „And So It Went“ s hosťujúcim Tomom Morellom (RAGE AGAINST THE MACHINE) z chystanej nahrávky „Death by Rock and Roll“. Tá vychádza 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.