Spoznali sme názov nového albumu MEGADETH? Košický klub Collosseum potrebuje pomoc

Poznáme názov nového albumu MEGADETH? DARKTHRONE dokončili nový album. Košický klub Collosseum spustil finančnú zbierku. SIRENIA zverejnila nový singel. CRANIOTOMY sú pripravení na vstup do štúdia. WELICORUSS nahrali dokument k 15. výročiu kapely.

MEGADETH

Nový album MEGADETH možno dostane názov „The Sick, The Dying and The Dead“. „Môžeme to zmeniť, pretože tu sú aj iné názvy a zvyčajne predtým, ako sa s niečim stotožním, to ešte štyri až päťkrát vymením,“ vyjadril sa Dave Mustaine počas streamu Rock ‚N‘ Roll Fantasy Camp.

Košický klub Collosseum spustil sa Startovači finančnú zbierku pre svoju záchranu. „Už viac ako 15 rokov prinášame do Košíc koncerty domácich aj zahraničných kapiel. Hrali u nás hviezdy svetového formátu, ale vždy sme dali priestor aj začínajúcim kapelám. Snažíme sa držať undergroundovú scénu pri živote. Nikdy sme nežiadali o granty alebo dotácie – fungovali sme vždy iba vďaka vám, našej undregroundovej komunite. Rok 2020 bol náročný, my však chceme pokračovať aj ďalej a potrebujeme vašu pomoc! Podpor nás aj ty na Startovači, aby sme sa opäť mohli vidieť na koncerte alebo pri pive,“ uvádza klub na svojich stránkach. Za finančný príspevok ponúka rôzne odmeny. Pre viac info kliknite SEM.

Kapela DARKTHRONE dokončila nahrávanie nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Žiadne ďalšie informácie zatiaľ nie sú k dispozícii.

Nórska formácia SIRENIA zverejnila nový singel „We Come to Ruins“ z chystaného albumu „Riddles, Ruins & Revelations“. Ten má dátum vydania stanovený na 12. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Domáci brutal death metalisti CRANIOTOMY sú pripravení na nahrávanie novej štúdiovky. „Názov albumu ešte prezrádzať nechceme. Každopádne máme 8 nových songov, ktoré čakajú na štúdiové nahratie. Hneď ako to opatrenia dovolia, to pôjdeme natočiť. Okolo leta to bude snáď vonku,“ vyjadril sa pre Valhalla.sk gitarista Roman Halmo. Ešte dodáme, že zatiaľ poslednú radovku „Overgorged Flesh Flies Dying Slowly“ vydali v roku 2015.

Symphonic black metalová kapela WELICORUSS vydala dokument o jejich historii a kapele s názvem „15 years Of Madness“, které je věnováno 15. výročí kapely. Film ukazuje kapelu od počátku až po současnost a to včetně exkluzivních záběrů z backstages. Dokument je rozdělen na dvě části – v první části vypráví Alexey čím vším si musel s původními členy projít v rámci období, které prožili v Rusku, a druhá část se věnuje Alexeyovu přestěhování se do Evropy, další nahrávání ve studiu a tours. Film se dotýká témat, jako je vývoj metalu v Rusku a na Sibiři a také důvod, proč Alexey opustil svou rodnou zemi. „Ano, 15 let je opravdu dlouhá doba. Zažili jsme si toho za tu dobu dost, ale hlavní myšlenka filmu je ukázat proč to vlastně děláme, co nás žene kupředu a poodkrýt koncept WELICORUSS. Doufáme, že se dokument bude líbit nejen našim fanouškům, ale všem fanouškům tvrdé hudby,“ řekl Alexey. – Tlačová správa