Novinkový blok v úvode týždňa: ACCEPT, Serj Tankian, FEAR FACTORY, MEMORIAM či PATRIARCHA

ACCEPT a EYEHATEGOD zverejnili nové skladby. Vyjde dokument o Serj Tankianovi (SYSTEM OF A DOWN). Nový album od FEAR FACTORY už čoskoro. MEMORIAM a PATRIARCHA vydajú nový album. SAXON s novým coverom. TRIBULATION natočili nový klip.

ACCEPT

Veteráni ACCEPT zverejnili novú skladbu „Zombie Apocalypse“ z chystanej dosky „Too Mean to Die“. Tá mala dátum vydania stanovený pôvodne na 15. januára, napokon šestnásta štúdiovka vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Pozrite si trailer na dokument „Truth to Power“ o Serj Tankianovi (SYSTEM OF A DOWN), ktorý uzrie svetlo sveta 19. februára prostredníctvom Oscilloscope Laboratories. Režisér Garin Hovannisian v snímku zachytáva intímne aj verejné momenty, vrátane úlohy Serja pri inšpirovaní masívnych mierových protestov z roku 2018 v jeho rodnom Arménsku, ktorými sa úspešne zbavili oligarchického režimu.

Dino Cazares prezradil, že nový album FEAR FACTORY vyjde v priebehu dvoch až troch mesiacov. Ešte dodáme, že prvý singel z neho by mala kapela zverejniť v najbližších týždňoch.

Death metalisti MEMORIAM vydajú 26. marca prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment nový album „To the End“. „Na začiatku druhej trilógie albumov slúži album „To the End“ ako prológ k prvým trom albumom MEMORIAM. Pri spätnom rozprávaní o životnom príbehu vodcu, ktorého zánik bol zobrazený v prvej trilógii, sa texty na albume môžu odohrávať vo fiktívnej oblasti, ale obsahujú inšpiráciu zo skutočného života. Ústredná téma vojny je sfarbená politickými vrcholmi a každodennými skúsenosťami, ktoré spolu vytvárajú súdržnú a strhujúcu kroniku,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Britská formácia SAXON zverejnila cover skladbu „Speed King“ od DEEP PURPLE. Pieseň je súčasťou albumu coverov „Inspirations“, ktorý vyjde 19. marca prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music.

Slováci PATRIARCHA sa dohodli na spolupráci s vydavateľstvom Gothoom Productions, ktoré im vydá aj pripravovaný druhý štúdiový album „Tumulus“. Nahrávka uzrie svetlo sveta 21. marca.

Kapela EYEHATEGOD vypustila do sveta nový song „Fake What´s Yours“ z albumu „A History of Nomadic Behavior“. Novinka vychádza 12. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Švédi TRIBULATION natočili videoklip ku skladbe „Funeral Pyre“ z novinky „Where the Gloom Becomes Sound“. V poradí piata štúdiová nahrávka vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.