SOULFLY pripravujú nový album a hlásajú: Očakávajte neočakávané. Novinky majú aj EPICA či THERION

SOULFLY v štúdiu. EPICA, MEMORIAM a SOEN zverejnili nové skladby. THERION s novým videoklipom. Dee Snider v štúdiu. ORKRIST hľadajú nového bubeníka.

SOULFLY

Kapela SOULFLY sa nachádza v štúdiu Platinum Underground, kde pracuje na nástupcovi zatiaľ poslednej nahrávky „Ritual“ z roku 2018. Novinka by mala vyjsť v priebehu tohto roka. „So svojim synom Zyonom pracujem na tejto nahrávke od júna minulého roka. Sme v štúdiu s producentom Arthurom Rizkom a vytvárame skutočne divoký album. Očakávajte neočakávané! Žiadne pravidlá, žiadne obmedzenia, iba čistý SOULFLY!,“ uvádza Max Cavalera v tlačovej správe.

Holandská formácia EPICA zverejnila novú skladbu „Rivers“ z albumu „Omega“. V poradí ôsma štúdiovka vychádza 26. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Švédi THERION vypustili do sveta nový videoklip k piesni „Tuonela“ s hosťujúcim Markom Hietalom (ex-NIGHTWISH). Skladba pochádza z čerstvej novinky „Leviathan“.

Death metalisti MEMORIAM zverejnili novú skladbu „Onwards into Battle“ z chystanej dosky „To the End“. Tá má dátum vydania stanovený na 26. marca prostredníctvom vydavateľstva Reaper Entertainment.

Prog rockeri SOEN sa hlásia o slovo s novou skladbou „Illusion“ z albumu „Imperial“. Novinka vychádza 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Silver Lining Music.

Dee Snider (TWISTED SISTER) začal s nahrávaním vokálov pre svoj ďalší sólový album. Zatiaľ poslednú sólovku „For the Love of Metal“ vydal v roku 2018.

Slovenská skupina ORKRIST, ktorá v roku 2020 vydala comebackový album „Artifacts of Life“, hľadá bubeníka. Kvôli zdravotným problémom musel skončiť ich dlhoročný člen Pyros. „Ťažko sa nám zdieľa táto správa, ale Pyros, ktorý sa nám staral od počiatku vekov o bicie, bol postavený pred neľahké rozhodnutie – či hrať alebo si uchrániť zdravie. Aj keď je to pre nás ťažké, zdravie má samozrejme prednosť. Bude vždy jeden z nás a ťažko sa nám bude plátať táto diera. Ale skúsiť to musíme. Nájde sa niekde bubeník, ktorý by sa k nám rád pridal? Očakvame nejaký ten vzťah k našej hudbe a povahu, na ktorú sa môžeme spoľahnúť. A tiež žiadame pochopenie, že underground nie je žiadna zárobková činnosť,“ informovala kapela prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Záujemcovia o post bubeníka v ORKRIST, kontaktuje kapelu prostredníctvom ich facebooku cez súkromnú správu.