Novinkový blok v úvode týždňa: SYSTEM OF A DOWN, SABATON, AMORPHIS, MOONSPELL a ďalší

SYSTEM OF A DOWN, AMORPHIS, SABATON a ALCEST s novými videoklipmi. MOONSPELL ponúkajú náhľad do zákulisia tvorby nového videoklipu. Max Cavalera figuruje v ďalšom projekte. BAEST vydajú nový album.

SYSTEM OF A DOWN

Kapela SYSTEM OF A DOWN premiérovala nový videoklip k piesni „Genocidal Humanoidz“ v rámci špeciálneho live streamu, počas ktorého prebiehala finančná zbierka pre ranených arménskych vojakov.

SABATON sa prezentujú live videom piesne „Panzerkampf“ z albumu „The Art of War“ z roku 2008. Video pochádza z minuloročného streamu Wacken World Wide.

Fíni AMORPHIS zverejnili lyric video ku skladbe „Brother and Sister“. Spomínaná pieseň vyšla v decembri minulého roka v rámci limitovaného singlu s rovnakým názvom, pričom na B stranu umiestnili skladbu „As Mountains Crumble“. Oba záseky sú aj súčasťou stále aktuálneho albumu „Queen of Time“, avšak ako bonusy na odlišných verziách.

Portugalská formácia MOONSPELL ponúka náhľad do zákulisia tvorby nového videoklipu k piesni „All or Nothing“. Nový album „Hermitage“ vychádza 26. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Max Cavalera je členom novej kapely GO AHEAD AND DIE, kde bude obstarávať vokály a gitaru. Zvyšné osadenstvo tvoria jeho syn Igor Amadeus Cavalera (basgitara, gitara, vokály) a bubeník Zach Coleman. Kapela má miešať death a thrash metalové prvky s rannou tvorbou CELTIC FROST, a všetko to obohatiť punkovým postojom. O vydanie debutovej nahrávky sa postará vydavateľstvo Nuclear Blast Records.

Francúzski náladotvorcovia ALCEST nahrali nový videoklip k akustickej verzii piesne „Protection“. Pôvodnú verziu nájdete na stále aktuálnej nahrávke „Spiritual Instinct“.

Death metalistom BAEST vyjde 5. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový album „Necro Sapiens“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe titulnej skladby, podporenej aj videoklipom.