Piatkový blok noviniek: CRYPTA, CANNIBAL CORPSE, SOULFLY, ANTHRAX, LORDI, INFERNO a iní

CRYPTA prezradila detaily o debutovom albume. CANNIBAL CORPSE prezentujú novú skladbu. SOULFLY dokončujú nový album. ANTHRAX pripravili špecialitku pre Record Store Day. LORDI vydajú na jeseň sedem albumov. Novinky hlásia aj STEEL PANTHER, THE DEVIL WEARS PRADA, CIRITH UNGOL a BLACK LIGHT.

CRYPTA

Kapela CRYPTA, ktorú tvoria spievajúca basgitaristka Fernanda Lira (ex-NERVOSA), bubeníčka Luana Dametto (ex-NERVOSA), gitaristky Sonia „Anubis“ Nusselder (COBRA SPELL, ex-BURNING WITCHES) a Tainá Bergamaschi (ex-HAGBARD) oznámila, že 11. júna jej prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records vyjde debutový album „Echoes of the Soul“. Nižšie nájdete aj prvú ukážku v podobe klipovky „From the Ashes“. „Skladba je v podstate o známom príbehu o Fénixovi, ale viac vo filozofickejšom zmysle. Hovorí o neustále sa meniacich životných cykloch, mnohých koncoch a začiatkoch, ktoré musíme prežiť, koľko starých verzií nás samých obrazne zomrie, aby sme mohli stále rásť a vyvíjať sa ako ľudské bytosti, a nakoniec o budovaní odolnosti, aby sme vydržali všetky tieto znovuzrodenia,“ uvádza v tlačovej správe Fernanda Lira.

Death metalisti CANNIBAL CORPSE prezentovali novú skladbu „Condemnation Contagion“ v rámci videa od gitaristu Erika Rutana. Spomínaný song je súčasťou chystanej dosky „Violence Unimagined“. Tá vychádza 16. apríla prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Skupina SOULFLY dokončuje práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Nasledovník dosky „Ritual“ z roku 2018 má byť návratom k starému a surovému zvuku.

Thrasheri ANTHRAX pripravili výhradne pre Record Store Day vydanie vlastných mini gramofónov v počte 1000 kusov a balíček vinylov (predávajúce sa osobitne) pozostávajúci zo štyroch trojpalcových singlov („Madhouse“, „I am the Law“, „Got the Time“ a „Discharge“). Jeden z gramofónov bude obsahovať výherný lístok a šťastlivec, ktorý ho získa sa bude môcť tešiť na videohovor od speváka Joeyho Belladonnu a basgitaristu Franka Bella. Record Store Day prebehne tento rok 12. júna a 17. júla.

Špecialitka od ANTHRAX na Record Store Day

Fínska formácia LORDI vydá v októbri tohto roka sedem štúdiových albumov. „Keď bolo turné v marci minulého roka prerušené, uvedomil som si, že ten náhly čas budeme musieť nejako využiť. Najnudnejšia vec, ktorú by sme po albume „Killection“ mohli spraviť, by bolo urobiť ďalší klasický album alebo urobiť druhú časť „Killection“, čo bola ďalšia nudná vec, pretože ten album je fiktívnou kompilačkou z albumov, ktoré neexistujú a tak mi napadlo tie fiktívne a neexistujúce albumy nahrať. Pôvodná myšlienka bola nahrať 10 albumov, ale vydavateľstvo uviedlo, že je to šialené. Ale číslo sedem sa im do istej miery zdalo rozumné, hahaha!“ napísal frontman Mr. Lordi na sociálnych sieťach kapely.

Debemur Morti Productions zveřejnili druhou skladbu „Paradeigma (Phosphenes of Aphotic Eternity)“ z osmé desky tuzemských INFERNO, která vychází 7.5.2021. „Ekstasis of the Continuum“ lze poslouchat na Bandcampu a Youtube, předprodej stále běží na stránkách vydavatele. – Tlačová správa

Glam metalisti STEEL PANTHER prezradili, že v súčasnosti pracujú na ďalšom albume. Kvôli situácii s koronavírusom vzniká nový materiál na diaľku.

Američanom THE DEVIL WEARS PRADA vyjde 21. mája prostredníctvom vydavateľstva Solid State Records päťskladbové EP s názvom „ZII“.

Veteráni CIRITH UNGOL vydajú 28. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nové EP „Half Past Human“. Pod správou si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Brutish Manchild“.

Košickí thrasheri BLACK LIGHT vydajú v piatok 16.apríla vydajú nové 4-skladbové EP s názvom „Firestealer“. Na minialbume sa budú nachádzať štyri piesne. K titulnej piesni „Blackout“ skupina nahrala aj videoklip.