Ozzy dokončuje ďalší album, NIGHTWISH už čoskoro predstavia nového basáka

OZZY OSBOURNE dokončuje nový album. NIGHTWISH oznámia na konci mája nového basgitaristu. ANTHRAX predostreli plány ako oslávia 40. výročie. EXODUS posunuli vydanie nového albumu. DARKTHRONE vydajú nový album. Čerstvé správy hlásia aj EPICA, BLACK LABEL SOCIETY, DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG a FORREST JUMP.

Ozzy Osbourne

OZZY OSBOURNE pomaly dokončuje nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Urobil som 15 skladieb. Drží ma to nažive. Posledné dva roky som bol v skurvenom stave medzi nehodou (po páde doma, v roku 2019; pozn. red.) a potom pandémiou. Hudbu som potreboval, udržuje ma to pri zmysloch. Mojou jedinou obavou je momentálne dokončenie tej veci. Trochu sa trápim, no pomaly, ale isto sa tam dostávame. Máme rovnaký produkčný čas ako naposledy, takže tam budú určite nejaké podobnosti,“ vyjadril sa v rozhovore pre britský Metal Hammer.

Kapela NIGHTWISH oznámi 28. mája meno nového basgitaristu. Stane sa tak pár hodín pred online koncertom „An Evening with Nightwish in a Virtual World“. Dva koncerty vo virtuálnej realite (28.5. a 29.5.) ponúknu deväťdesiat minútové vystúpenia s rôznymi setlistami a budú zahrňovať aj skladby z aktuálnej radovky „Human. :II: Nature.“, ktorá vyšla v apríli 2020. Ešte dodáme, že basgitarista a spevák Marko Hietala opustil kapelu v januári tohto roka.

Thrash metalisti ANTHRAX oslávia 18. júla 40. výročie existencie a pri tejto príležitosti si prichystali sériu videonahrávok. Od 3. mája do 18. júla ponúknu každý týždeň videá od bývalých členov, hudobníkov a ostrieľaných kolegov z hudobného priemyslu, v ktorých prinesú zákulisné informácie o práci s ANTHRAX, a čo za tie roky odkaz kapely znamená. Tieto videá budú v chronologickom poradí pripomínať jednotlivé albumy. Nižšie si môžete pozrieť aj trailer na túto udalosť.

Ďalší thrasheri EXODUS posunuli vydanie nového albumu „Persona Non Grata“ na november 2021. Dôvodom je boj bubeníka Toma Huntinga s rakovinou žalúdka. „Viem, že veľa ľudí si povedalo: „Ach, malo to vyjsť toto leto,“ ale týmto sa veci trochu zmenili. Je to rozhodnutie kapely, manažmentu, vydavateľstva a všetkých. Myslím si, že to má zmysel. Vy ste to ešte nepočuli, ale je to kariéru definujúca nahrávka. Keď to budete počuť, pochopíte to. A dáva zmysel, aby sme počkali a Tom mohol byť toho súčasťou. Pretože nikto si nemyslí, že sa z toho úplne nezotaví. A potom nakopeme vaše zadky ešte raz,“ vyjadril sa vokalista Steve „Zetro“ Souza vo svojej šou Zetro’s Toxic Vault.

Kapele DARKTHRONE vyjde 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records nový album s názvom „Eternal Hails……“. Novinka reflektuje Fenrizovu záľubu v doom metale a dlhých skladbách. „Keď som bol dieťa vyrastajúce s metalom, stále som hľadal kapely s dlhými skladbami. BLACK SABBATH ich mali veľa a „Dawn of Meggido“ od CELTIC FROST mala dlhú stopáž. Vtedy som objavil inú dimenziu metalu. „Epicus Doomicus Metallicus“ od CANDLEMASS má iba dlhé piesne. Myslím, že som si ten album kúpil bez toho, aby som ich vôbec počúval, a bol to jeden z najlepších nákupov vôbec. Večná inšpirácia pre celú moju kariéru,“ vyjadril sa Fenriz v tlačovej správe. Pod správou nájdete aj trailer.

Holandská formácia EPICA ohlásila na 12. júna (o 21:00) koncertný live stream „Omega Alive“. „Po vydaní nášho nového albumu „Omega“ sme sa ocitli so skvelými skladbami, s túžbou hrať ich naživo, no bez pódia, kde by sme ich mohli prezentovať. Stále sme chceli dať našim fanúšikom najlepšiu možnú premiéru a tak sme sa spojili s Jensom De Vosom z Panda Productions a prišli na spôsob, ako priniesť zážitok kapely EPICA pre fanúšikov po celom svete,“ vyjadril sa v tlačovej správe klávesák Coen Janssen.

Skupina BLACK LABEL SOCIETY natočila nový videoklip k piesni „Heart of Darkness“ z albumu „Catacombs of the Black Vatican“ z roku 2014. Klip slúži ako promo pre nedávno vydaný vinylový box set „None More Black“, ktorý v remastrovanej podobe obsahuje všetkých 12 štúdiových nahrávok kapely.

Projekt DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG, v ktorom pôsobia bývalí členovia ACCEPT – Udo Dirkschneider, Peter Baltes a Stefan Kaufmann, zverejnil nový singel s názvom „Face of a Stranger“.

Za normálních okolností by FORREST JUMP na jaře 2021 oslavili 20. výročí vzniku kapely narozeninovým koncertem a vydáním alba. Vzhledem k tomu, že situace se normálu neblíží ani zdaleka, počítají pánové s oslavou americké plnoletosti, tedy narozenin jedenadvacátých, a to na jaře 2022. To ale ani zdaleka neznamená, že by zaháleli. Kapela nahrála nový singl a videoklip s názvem „Uprostřed magnetických polí“, který vznikl za produkčního dohledu Honzy Toužimského, zpěváka legendárních ARAKAIN. Ten s kapelou spolupracoval už na předcházející nahrávce „Hou hou, maličká“ a nejinak tomu bude u nahrávek nadcházejících. Hudebně jde o první vlaštovku z pera kytaristy Adama Žmolíka, který se vrhl na tvorbu po počáteční aklimatizaci v kapele, textově se Michail Fabien věnuje tématu magnetickému třesku a vzájemné přítažlivosti muže a ženy. Obrazovou stránku písně si vzal pod patronát kameraman, střihač a režisér v jedné osobě – Jirka Kobylanský. Svou ztemnělou obrazotvorností podtrhuje zvláštní napjatou atmosféru songu za použití prvků scénického tance. O tuto aranži se postarala Anežka Kalkusová a Vojta Rak, oba přední tanečníci nejvýznamnějších českých tanečních scén. Singl a videoklip jsou venku a FORREST JUMP se už nemohou dočkat, až budou moci opět okupovat podia napříč Českou i Slovenskou republikou. – Tlačová správa