SABATON si pripomenú Deň víťazstva nad fašizmom, MOTÖRHEAD vydajú legendárny živák z roku 1981

SABATON vydajú nový singel. Kapele MOTÖRHEAD znovu vyjde legendárny živák. SODOM vydajú nové EP. AMENRA ohlásila nový album. SPASM zverejnili novú skladbu. Kapele THALARION vyjde opäť debutový album. GREYNBOWNES zverejnili animovaný klip.

SABATON

Švédi SABATON vydajú 7. mája nový singel „Defence of Moscow“. Skladba, ktorá je coverom od ruskej kapely RADIO TAPOK, má slúžiť ako hold Červenej armáde zapojenej do druhej svetovej vojny, a zároveň si ňou hudobníci pripomenú Deň víťazstva nad fašizmom.

Kapele MOTÖRHEAD vyjde 25. júna v remastrovanej verzii legendárny živák „No Sleep ‘Til Hammersmith“ z roku 1981. Stane sa tak pri príležitosti 40. výročia od pôvodného vydania. Spomínaný živák bude doplnený o raritné fotografie a nahrávky zo zvukových skúšok. Pod správou si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „The Hammer“.

Thrash metalisti SODOM vydajú 20. augusta prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer nové EP s názvom „Bombenhagel“.

Ťažkotonážni náladotvorcovia AMENRA oznámili, že 25. júna im prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records vyjde nový album „De Doorn“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe klipovky „De Evenmens“.

Českí porn grinderi SPASM zverejnili novú skladbu „Garlic Sperman“, v ktorej hosťujú Maty (GUTALAX) a Fra (ULTIMO MONDO CANNIBALE). Skladba je súčasťou chystanej dosky „Mystery of Obsession“. Tá vychádza 15. júla prostredníctvom vydavateľstva Rotten Roll Rex.

Domácej kapele THALARION vyjde v lete prostredníctvom vydavateľstva Slovak Metal Army reedícia debutového albumu „Towards the Obscure Slumberland“ z roku 1996. Pôjde o striktne limitovanú edíciu – 100 ks CD, 50 ks MC kazety.

Heavyrockové trio z Olomouce GREYNBOWNES právě vypustilo do světa animovaný videoklip k písni „Dog’s Eyes“. Jde o druhý singl z chystané druhé desky „Bones & Flowers“, která má vyjít v létě 2021. „Píseň je o důležitosti přátelství a nebezpečí samoty. O tom, že je lepší postavit se démonům společně s někým blízkým než sám,“ vzkazuje k novince kapela. Kompletně animovaný videoklip je práce Václava Ruttkaye, který jinak hraje na baskytaru v českokrumlovské kapele LAMBDA. – Tlačová správa