Chystaný živák LINDEMANN mieri do kín, Winter Gothoom oznámil ďalšie kapely

LINDEMANN mieria do kín. Pribudli ďalšie kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. BLACK LABEL SOCIETY pracujú na novom albume a majú nový klip. RAMCHAT natočili nový videoklip. Hannes Grossmann (TRIPTYKON) zverejnil novú skladbu. Ben Blutzukker s novým singlom.

LINDEMANN. Foto: Jens Koch

Projekt LINDEMANN zamieri 20. mája so svojim živákom „Live In Moscow“ do kinosál v Británii, USA, Rusku, Bielorusku, Ukrajiny a Austrálie. V Nemecku a Rakúsku sa bude premietať počas leta. Spomínaný živák vyjde 21. mája na Blu-ray diskoch a ponúkne záznam koncertu z moskovskej VTB arény z 15. marca 2020. V tom čase bol ešte súčasťou projektu spoločne s Tillom Lindemannom (RAMMSTEIN) aj švédsky hudobný génius Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN).

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom pridali do line-upu ďalšie kapely. Sú nimi death/grindoví šialenci BENIGHTED, belgickí blackened death/thrash metalisti SLAUGHTER MESSIAH a domáci deathcoristi STERCORE. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Kapela BLACK LABEL SOCIETY pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Nahratých majú 30 skladieb a aktuálne dokončujú práce na niektorých z nich. Termín vydania je naplánovaný na november tohto roka. Do pozornosti dávame aj nový videoklip k piesni „House of Doom“ z albumu „Hangover Music Vol. VI“ (2004). Klip slúži ako promo pre nedávno vydaný vinylový box set „None More Black“, ktorý v remastrovanej podobe obsahuje všetkých 12 štúdiových nahrávok kapely.

Slovenskí pagan metalisti RAMCHAT zverejnili videoklip ku piesni „Ľadová pláň“. Okrem toho oznámili, že ich aktuálny album „Znelo lesom“ vychádza aj na magnetofónových kazetách v limitovanom, ručne číslovanom počte 50 kusov.

Bubeník Hannes Grossmann (TRIPTYKON, ALKALOID) zverejnil (TU) novú skladbu „The Great Designer“ z chystanej sólovky „To Where the Light Retreats“. Album vychádza 1. júna.

Ben Blutzukker a Snowy Shaw spojily sily a vydali nový singel s názvom „Metalhead“. Skladba je už tradične podporená videoklipom s lego kockami a figúrkami. V klipe sa taktiež nachádza niekoľko easter eggov súvisiacich s metalovou hudbou.