POWERWOLF s novým klipom a albumom, Frank Bello (ANTHRAX) chystá svoju biografiu

POWERWOLF zverejnili novú skladbu. Frank Bello (ANTHRAX) vydá autobiografiu. MR. BUNGLE s ukážkou z nového živáku. HOODED MENACE vydajú nový album. Hannes Grossmann (TRIPTYKON) a MORDUM zverejnili nové skladby.

POWERWOLF

Power metalisti POWERWOLF zverejnili klipom podporenú novú skladbu „Beast of Gévaudan“ z chystanej dosky „Call of the Wild“. Tá vychádza 9. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Niektoré formáty nového albumu budú obsahovať aj bonusový disk „Missa Cantorem“ so staršími skladbami kapely, ktoré naspievali známe mená z metalovej scény ako Alissa White-Gluz (ARCH ENEMY), Johan Hegg (AMON AMARTH), či Matt Heafy (TRIVIUM).

Basgistarista Frank Bello z kapely ANTHRAX vydá 12. októbra autobiografiu s názvom „Fathers, Brothers, and Sons: Surviving Anguish, Abandonment, and Anthrax“. Spoluautorom je Joel McIver, o predslov sa postaral Gene Simmons z KISS. „Bol som jedmným z päťčlennej rodiny a vyrastal som v náročných podmienkach. Keď nás otec opustil, moja matka a rodina pohli nebom a zemou, aby nás uživili a vzdelávali. Pretože som nemal žiadny mužský vzor, inšpiráciu som našiel – verte tomu alebo nie – v heavy metalových basgitaristoch a začal som si budovať kariéru v kapele ANTHRAX. Najskôr ako gitarový technik a potom ako basgitarista skupiny. Keď som mal asi 20 rokov, kapela zažila medzinárodný úspech, ale potom v roku 1996, sa strecha opäť zatvorila, keď bol zavraždený môj brat. A hoci sa prípad dostal pred súd, jediný svedok svoje svedectvo stiahol. Píšem to nie preto, aby ste ku mne cítili súcit, ale preto, že sa teraz, ako otec malého syna pýtam sám seba na význam otcovstva a na to, ako robiť svoju prácu dobre, niečo, čo je pre mňa dôležité. To je múdrosť, do ktorej sa moja kniha ponorí. Je to vlastne zábavné čítanie; nie je kázavá, a nehľadám súcit. Chcel som len odovzdať múdrosť, ktorú som získal v životných turbulenciách, a vzdať úctu milovaným ľuďom, spôsobom, ktorý v nich bude rezonovať. Toto je môj príbeh,“ uvádza Frank Bello v tlačovej správe.

Kalifornská formácia MR. BUNGLE vypustila do sveta ukážku z nového živáku „The Night They Came Home“ v podobe cover skladby „Loss of Control“ od VAN HALEN. Spomínaný živák vyjde 11. júna prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings a ponúkne záznam halloweenskeho online koncertu z minulého roka, kde okrem piatich coverov odohrali skladby z aktuálneho albumu „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“.

Bubeník Hannes Grossmann (TRIPTYKON, ALKALOID) zverejnil novú skladbu „In the Glacier´s Eye“ z chystanej sólovky „To Where the Light Retreats“. Tá uzrie svetlo sveta 1. júna.

Death/doom metalistom HOODED MENACE vyjde 27. augusta prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist nový album „The Tritonus Bell“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „Blood Ornaments“.

Košická formácia MORDUM sa hlási o slovo s novou skladbou „Hnev“. Ide o prvú ukážku zo zatiaľ nepomenovaného albumu (pracovný názov je „Seven“), na ktorom kapela v súčasnosti stále pracuje.