METALLICA plánuje vydanie deluxe verzie čierneho albumu, HELLOWEEN zverejnili ďalší singel

METALLICA chystá deluxe verziu čierneho albumu. HELLOWEEN a INSOMNIUM zverejnili nové skladby. AMORPHIS s novým lyric videom. KISS a DEEP PURPLE vydajú nové živáky.

METALLICA

Legendárna METALLICA nenápadne predznamenáva príchod deluxe verzie čierneho albumu („Metallica“) z roku 1991. V piatok zverejnila na sociálnych sieťach ukážku skladby „Wherever I May Roam“ zo San Diega 1992, ku ktorej pridala hashtagy #BlackAlbum2021 a #ComingThisFall, pričom ten druhý následne zmazala. Takže na jeseň očakávajte znovu vydanie tejto legendárnej dosky s veľkým množstvom bonusov.

Nemci HELLOWEEN vypustili do sveta novú skladbu „Fear of the Fallen“ z očakávanej nahrávky „Helloween“, ktorá vychádza 18. júna prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Užil som si toľko zábavy nielen pri písaní piesní pre svoj hlas, ale aj pre jedného z najväčších spevákov. Keď počujem Michiho spievať moje melódie, vždy mám na tvári mimoriadne široký úsmev,“ prezradil Andi Deris v tlačovej správe. „Celý proces, vrátane ducha, bol jednoducho ideálny. Keby som mal pocit, že jedna z častí by nebola veľmi vhodná, požiadal by som Andiho, či by to zaspieval, a naopak. Neexistovala žiadna konkurencia – počítalo sa to, čo je najlepšie pre danú pieseň. Som vďačný za to, že som (opäť) súčasťou tejto šialenej rodiny. Všetkých ich milujem,“ doplnil Michael Kiske.

Fíni AMORPHIS zverejnili lyric video k živej verzii skladby „House of Sleep“ z pred pár dňami vydaného live albumu „Live at Helsinki Ice Hall“. Kapela taktiež vydala vinylovú kolekciu obsahujúcu všetky albumy od roku 2006. Čiže nahrávky so spevákom Tomi Joutsenom.

Kapela KISS chystá sériu živákov s názvom „KISS – Off the Soundboard“. Prvotinou bude koncert zaznamenaný 13. marca 2001 v japonskom Tokiu. Vydanie je naplánované na 11. júna vo formátoch CD/Vinyl/Digital.

Veteráni DEEP PURPLE vydajú 16. júla nový živák (DVD/CD) „Deep Purple Live at Montreux 2011“. Pôjde o záznam koncertu zo švajčiarskeho Montreux Jazz Festivalu, kde v roku 2011 odohrali koncert so symfonickým orchestrom.

Severania INSOMNIUM sa hlásia o slovo s novým singlom „The Reticent“, ktorý podporili aj obrazovým materiálom. „Uplynulý rok bol ťažký. Ľudia stratili svojich blízkych, prácu a živobytie. Nádej vystriedal strach, úzkosť a neistota. Všetci sme boli nútení žiť svoje životy v izolácii, oddelení fyzicky aj psychicky. Táto pieseň je o všetkých tých pocitoch. Vnútorný dialóg nádeje a beznádeje. Počas tejto doby bola hudba zdrojom pohodlia a útechy. Niečo, na čo sa treba spoľahnúť a vrátiť sa k tomu. A zatiaľ, čo sme sa stiahli a boli zdržanliví, naša hudba je čoraz silnejšia,“ uvádza gitarista Ville Friman v tlačovej správe.