Bohatý novinkový blok: SATYRICON, Till Lindemann, PESTILENCE, DESTRUCTION, ČAD a ďalší

SATYRICON sa opäť spájajú s umením Edvarda Muncha. Till Lindemann (RAMMSTEIN) teasuje nový singel. PESTILENCE zverejnili novú skladbu. DESTRUCTION vydajú nový živák. Pribudli ďalšie kapely pre zimnú edíciu Gothoom festivalu. ČAD sa chystajú do štúdia. SURGERY pracujú na novom albume. Novinky hlásia aj ABORTED, ZEAL & ARDOR a Dee Snider.

Sigurd Wongraven alias Satyr zo SATYRICON

Nórska formácia SATYRICON pracuje na hudbe, ktorá bude doprevádzať umeleckú výstavu Edvarda Muncha. „Od jesene 2018 pracuje SATYRICON na písaní a nahrávaní hudobného diela, ktorého hlavným cieľom je vytvoriť symbiózu s ikonickým umením Edvarda Muncha na výstave, ktorá sa uskutoční v Osle v novom Munchovom múzeu. Otvorená bude 26. marca 2022. Po výstave bude nasledovať vydanie tohto hudobného diela vo formáte albumu s rovnakým názvom ako samotná výstava – „Satyricon & Munch“. Túto obrovskú výzvu považujeme za najväčšiu česť našej kariéry. Edvard Munch vytvoril niektoré z najikonickejších obrazov vo svete umenia a prostredníctvom svojej kariéry preukázal druh odvahy a slobody, ktorú sme ako umelci vždy prijímali. Napísať hudbu, ktorej ambíciou je preniesť Munchovo umenie na nezmapované územie, je dosť veľká cesta. Tešíme sa na ďalšie podrobnosti, ktoré budeme s vami zdieľať v nasledujúcich mesiacoch,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Prvé spojenie SATYRICON a dielo Edvarda Muncha sa udialo v roku 2017, pri vydaní albumu „Deep Calleth Upon Deep“, kde použili Munchove dielo „Dødskyss“ (Kiss of Death).

Till Lindemann (RAMMSTEIN) vydá 1. júna nový singel s názvom „Ich hasse Kinder“ (I Hate Kids). Pod správou nájdete aj krátky teaser.

Death metalisti PESTILENCE zverejnili novú skladbu „Deificvs“, podporenú aj videoklipom. Skladba je súčasťou chystanej dosky „Exitivm“, ktorá vychádza 25. júna prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records.

Thrasheri DESTRUCTION vydajú 13. augusta prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový živák (Blu-ray/CD) s názvom „Live Attack“. Spomínaná nahrávka ponúkne záznam takmer dvojhodinového live streamu z januára tohto roka. Nižšie nájdete aj ukážku v podobe skladby „Mad Butcher“.

Kapela ČAD sa v júli odoberie do štúdia, kde bude nahrávať nástupcu zatiaľ posledného albumu „Zabi ma“ z roku 2019. Predpokladaný termín vydania je jeseň tohto roka.

Organizátori zimnej edície festivalu Gothoom pridali do line-upu ďalšie kapely. Sú nimi death metaloví matadori FLESHLESS, rakúski death/thrash metalisti DARKFALL a domáca úderka ČAD. Festival by sa mal uskutočniť 29.- 30. októbra 2021 v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Belgickí death/grinderi ABORTED dokončujú nový album. Kvôli pandemickej situácii nahrával každý člen kapely samostatne. Vokalista Sven de Caluwé si pochvaľoval väčšie množstvo času, ktoré mohol venovať svojim partom, čo viedlo aj k väčšiemu experimentovaniu. Ďalšie detaily očakávajte čoskoro.

Popradská death metalová formácia SURGERY pracuje na novom albume. „Na novom albume sa pracuje, aj keď sa to trochu naťahuje, ale bude to fajn. Dorobíme ešte detaily, vychytáme mušky a pomaly nám treba dojednať termín na nahrávanie. Možno sa nám to do konca júla podarí spichnúť. Závisí to od voľných termínov. Skladieb bude asi osem, možno sa ešte niečo stihne navyše, alebo niečo zaujímavé. Ako bonus, ale to nechávame podľa situácie a kombinácie času, borovičky a podobne (smiech). Názov ešte nie je rozhodnutý, tam si tiež ešte necháme trocha času. Dôležitý je pre nás materiál na disku. No a vydanie samozrejme, keď to všetko doklepeme. Ak sa všetko podarí, tak hádam v období jeseň-zima by sa to mohlo vydať. To už bude ďalšie štádium riešenia,“ vyjadrila sa kapela o novom albume exkluzívne pre Valhalla.sk.

Švajčiari ZEAL & ARDOR vypustili do sveta nový singel s názvom „Run“.

Dee Snider (TWISTED SISTER) zverejnil prvú ukážku z nového albumu „Leave a Scar“ v podobe klipovky „I Gotta Rock (Again)“. Novinka má dátum vydania stanovený na 30. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.