NIGHTWISH prezradili meno nového basgitaristu. Novinky hlásia aj AMON AMARTH, ENSLAVED a mnoho ďalších

NIGHTWISH ohlásili koncertného basgitaristu. AMON AMARTH s nanovo nahratou skladbou. ENSLAVED zverejnili ukážku z nového živáku. AT THE GATES zas novú skladbu. SWALLOW THE SUN vydajú nový živák. BATHORY uvedený do Švédskej hudobnej siene slávy. Novinky hlásia aj DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG, A PALE HORSE NAMED DEATH a GENERATION KILL.

NIGHTWISH s novým koncertným basgitaristom

Fíni NIGHTWISH oznámili, že Jukka Koskinen (WINTERSUN) sa stal ich koncertným basgitaristom pre nadchádzajúce turné k aktuálnemu albumu „Human. :II: Nature.“. Koskinen prichádza ako náhrada za Marka Hietalu, ktorý odišiel z kapely v januári tohto roka. „Nemohol som byť viac poctený, ako byť súčasťou ducha NIGHTWISH na jeho ďalšej ceste zdieľania špeciálnych koncertných okamihov na turné „Human. :II: Nature.“ so všetkými z vás,“ uviedol Jukka Koskinen v oficiálnom vyhlásení. Premiéru v radoch tejto populárnej kapely mal 28. mája počas streamovacieho online koncertu. Podľa Helsinki Times prilákalo toto online podujatie 150 000 divákov a vytvorilo rekord pre najväčší platený virtuálny koncert v histórii Fínska. Väčšina divákov bola z Európy a Severnej Ameriky. Fanúšikovia si kúpili vstupenky v 108 krajinách, tržby presiahli milión eur.

Švédski vikingovia AMON AMARTH vypustili do sveta nanovo nahratú skladbu „Masters of War“. Stalo sa tak pri príležitosti osláv 20. výročia od vydania albumu „The Crusher“ (2001), z ktorého skladba pochádza.

Nórska formácia ENSLAVED sa hlási o slovo s ukážkou z chystaného živáku „Cinematic Tour 2020“ (CD/DVD/Vinyl/Digital) v podobe skladby „Fenris“. Spomínaný živák vyjde 25. júna prostredníctvom vydavateľstiev Nuclear Blast Records/By Norse Music v rámci osláv 30. výročia existencie kapely. Ponúkne štyri koncerty, ktoré minulý rok odohrali v rámci jednotlivých online streamov.

Death metalisti AT THE GATES zverejnili novú skladbu „The Paradox“, ktorú podporili aj obrazovým materiálom. Skladba je súčasťou chystaného albumu „The Nightmare of Being“. Dátum vydania je stanovený na 2. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Doom metalistom SWALLOW THE SUN vyjde 30. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový živák (CD/DVD/LP/Digital) s názvom „20 Years of Gloom, Beauty and Despair – Live in Helsinki“. Nahrávalo sa 26. februára 2020 v klube Tavastia v Helsinkách, kde v akustickej podobe so sláčikovým kvartetom odohrali celý album „Songs from the North II“. Ostatné skladby boli vybraté fanúšikmi, hlasovaním na sociálnych sieťach. „Podarilo sa nám odohrať iba 10 špeciálnych koncertov k 20. výročiu, kým sa v marci 2020 nezastavil celý svet a zvyšok turné bol zrušený. Našťastie sme nahrávali jeden z koncertov, ktorý teraz vydávame ako náš prvý živý album, kým čakáme na to, až sa opäť dostaneme na pódiá,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Mikko Kotamäki.

Legendárna black metalová kapela BATHORY bola 27. mája uvedená do Švédskej hudobnej siene slávy. Aby tu bol umelec zvolený, musí uplynúť 20 rokov od jeho debutového albumu, aby zaručil „trvalú historickú hodnotu“. Takisto musel trvalo prispievať k švédskej populárnej hudbe a inšpirovať tak inovácie a vývoj na hudobnej scéne. Porota venuje pozornosť aj smerom k rozmanitosti a dbá na to, aby švédska hudobná sieň slávy zahŕňala rôzne žánre. Sieň slávy sa nachádza v Štokholme pri múzeu skupiny ABBA.

Projekt DIRKSCHNEIDER & THE OLD GANG, v ktorom pôsobia bývalí členovia ACCEPT – Udo Dirkschneider, Peter Baltes a Stefan Kaufmann, zverejnil nový singel s názvom „Every Heart Is Burning“, podporený aj videoklipom.

Kapela A PALE HORSE NAMED DEATH zverejnila novú skladbu „Believe In Something (You Are Lost)“ z albumu „Infernum In Terra“. Ten vychádza 24. septembra prostredníctvom vydavateľstva Long Branch Records.

Thrasheri GENERATION KILL zverejnili nový singel „Never Relent“ s hosťujúcim Gary Holtom (EXODUS).